Sök inlägg

måndag 26 september 2016

Idiotisk teknikHandbromswiren var av på Passaten.
Jag har ju haft ett helvete med den där förbannade Passaten som min dotter brukar. Jag har ju skrivit om det tidigare här  i Elhissar från helvetet  Men då handlade det om elektronik, nu var det ju en vanlig simpel handbromswire som skulle bytas...Hur svårt kan det va ?

När jag väl klurat ut hur man monterar bort konsollen vid handbromsen och monterat bort den och wirefästet vid handbromsen så började problemen....När jag skulle dra loss Wiren så fastnade den ovanför den stora ljuddämparen bak under bilen...Det var tvärstopp...Jag hämtade en ficklampa och lyste in mellan ljuddämparen och karossen, då såg jag att dom monterat ett fäste till wiren ovanför ljuddämpare....För att komma åt det fästet så ska man först montera ner en stor skyddsbälg i plast, sen hela avgassystemet och sen en värmeplåt...Där ovanför finns fästet till handbromswiren.

Om jag ska förklara det här för någon som inte kan så mycket om bilteknik så kan jag göra en jämförelse...Tänk dig att du ska byta ut kylskåpet...Men köket är igenspikat så du ska byta kylskåpet genom att göra hål i yttervägen och ta ut kylskåpet den vägen....Ja du fattar va ?

Helt idiotiskt konstruerat!!!

Efter att min ångest attack släppt så lyckades jag bända in en kofot mellan skyddsplåten och karossen och helt enkelt bända sönder handbromsfästet...Det behövdes inte ens ett fäste där.

Då kommer nästa överraskning!!!

Det sitter nåt konstigt stort plåtfäste bak på nya wiren...Det visar sig att konstruktörerna har satt fästet till ABS-givaren och bromsslangen på handbromswiren....Man måste alltså skruva isär bromsslangen och bromsröret  för att kunna montera handbromswiren.. Vilket innebär att man måste lufta bromsarna sen.

En liten jämförelse igen för dom som inte begrip...Tänk dig att du ska byta vattenblandaren i köket, då visar det sig att du måste montera loss både diskbänken och kylskåpet för att allt sitter ihop.

Efter ett stort antal svordomar och mera ångestattacker så blir jag förbannad och kapar bort bromsslangsfästet.. Istället skruvar jag fast bromswiren i det gamla fästet på bilen.

Hur kan ingenjörerna konstruera en bil så fullständigt idiotiskt ?
Jag funderar länge över vad som gått så fruktansvärt snett med tekniken nu för tiden ?
Har Ingenjörerna fuskat sig igenom varenda tenta ? Har dom misslyckats med potträningen?
Eller har dom felprogrammerade datasystem som fuckat upp ?

Till slut kommer jag fram till att det naturligtvis är verkstäderna som tryckt på och vill ha krångligare reparationer så dom tjänar mer pengar... Istället för 20 minuters reparations tid så kanske det blir 5 timmar...Sen kanske ljuddämparen går sönder när den monteras ned, bromsslangen spricker och bromsröret går sönder och i slutändan tjänar bilverkstaden massor med pengar och kunden blir black.

Nej fy fan, det var bättre förr !

Fäste till bromsslang och ABS-givare

2 kommentarer:

  1. Mmm fråga mig, jag vet. Har för en massa år sedan jobbat som bilmek i 18 år. Även som fordonslärare på gymnasiet i 14 år. Det finns mycket som kan jävlas, tro mig. Men allt som konstruktörerna jävlas med går att fixa på ett eller annat sätt... //tompas11

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men problemet är just att dom jävlas. När jag mekar en gammal bil så blir jag oftast glad över att konstruktörerna har tänkt på mig. Men nu mer är det som att dom jävlas med flit.

      Radera