Sök inlägg

onsdag 29 juni 2016

Otur vänds till tur.

Nu var det dags att besikta Volvon som jag skrev om tidigare.

Jag tänkte att jag kunde släcka 2 orna i protokollet samtidigt som jag besiktar husvagnen 4/7....Det hade inte varit nåt problem på Svensk bilprovning det vet jag sen tidigare... Men nu var det OPUS som jag hade tvingats boka en tid hos och där var det helt omöjligt att kolla 2 orna samtidigt som man besiktar husvagnen...Ingen obokad efterkontroll överhuvud taget...DEKRA var lika omöjliga dom med trots att Volvon var besiktad där.

Jag gillar ändå Svensk bilprovning bäst så jag får väl åka till Hedemora då tänkte jag. Problemet var bara att grannen berättat att det var kaos på bilprovningen i Hedemora igår eftersom, hör och häpna, datasystemet hade pajat...Tomma lokaler och bilprovarna hade inget att göra för att det inte gick att skriva protokoll...Att göra det manuellt på papper som förr i tiden det finns inte på kartan.

Nå väl jag gick in på internet och kollade om det gick att besikta obokad efterkontroll, och det gick stod det. Men "Drop in" var stängd. Detta väckte mina misstankar så jag tänkte att det var bäst att ringa... Ring stationen stod det följt av ett nummer...Jag ringde och fick sitta i telefonkö i 10 minuter för att sedan komma till nån växel i Solna typ....Han visste ingenting...Men jag fick det rätta nummret till stationen i Hedemora...Där kopplades jag till växeln igen.

Jag ger upp.
 Tröttnar och åker till Hedemora på vinst och förlust.

Väl där så funkar det inte att logga in...Jag går in och talar med gubbarna som upplyser om att det är stängt för obokad efterkontroll.... Men va fan det står ju på hemsidan att det är öppet...Ja haaa !!! Gubbarna vet ingenting.
Dom är i alla fall justa och lovar att klämma in mig om en stund.

Efter ca 10 minuter får jag komma in.

" Men va fan är det här" utbrister bilprovaren.. "Den här bilen har ingen efterkontroll. Den ska ha en helt ny besiktning!"
Det är inte möjligt säger jag...Den är ju besiktad 25/5 och man har 2 månader på sig,det har bara gått en månad...." Ja men det står här" säger bilprovaren.
Det kommer dit en till bilprovare som frågar vad det är för årsmodell på bilen?
1987.
Det är det som är felet...Den blir skattebefriad nästa år och då är det besiktning bara vart annat år och då går man inte efter slutsiffra för besiktningsperioden utan man räknar 24 månader från det att den är godkänd tills det är dags för nästa besiktning... Jaaha.. Vadå ?   ja alltså eftersom bilen har slutsiffra 3 och ännu inte blivit godkänd så har datorn börjat räkna på nästa år och då är det alltså 24 månaders regeln som gäller... Snurrigt och rörigt... Men kontentan är att jag inte kan släcka 2 orna utan måste göra en helt ny besiktning...SUCK!

Jag frågar ganska uppgiven om dom kan göra en ny besiktning åt mig ?
"Egentligen inte" får jag till svar.
Men nu är du ju här!

Bilprovarn gör alltså en helt ny besiktning på Volvon,och jag håller andan.
När den gått igenom får jag nästa överraskning...Bilprovaren räcker över protokollet och säger.
" Nu behöver du inte besikta förrän 2018"

YES !!!


9 kommentarer:

 1. Bara att gratulera! :) Jag ska besikta min -88 5/7 vi får se hur det går...//tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till !
   När inget annat funkar skicka in bilen med en kvinna vid ratten 3 ungar och en hund :)

   Radera
  2. Tack. Nu funderar jag på att om jag nästa år väntar med att besikta tills inställelsemånaderna gått ut och besiktar först när bilen fått körförbud, då borde jag inte behöva besikta förrän om två år. Rätt eller fel? //tompas11

   Radera
 2. Vilken hundras som helst?
  Beklagar att du måste vänta till 2018...
  Det är ju spänningen i livet att se om den rostiga Toyota Land Cruisern skulle gå igenom.
  Med Corollan är det ju ingen match.
  Får hitta på något annat lajbans.
  Vad sägs om Niagarafallet i en spiktunna?
  I Kahlms fotspår, liksom.

  SvaraRadera
 3. I Hedemora brukar dom vara resonabla nu för tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är nu mer dom enda bilprovarna som jag kan tänka mig att ha nåt med att göra.

   Radera
 4. Storebrorskommunen levererar.

  SvaraRadera
 5. Jubileumsmodellen?!
  Kommer fortfarande ihåg när vi satt i kompisens 87:a, som hade utanpåliggande jalusi på bakrutan, i Statolis biltvätt. Det skramlade till och så låg jalusiet framför bilen :)
  "Tänkte inte på det"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Jubileumsmodellen men utan jalusi. Det har väl ramlat av i nån tvätt kan jag tro :)

   Radera