Sök inlägg

söndag 5 juni 2016

Curlade barn

Den svenska skolan diskuteras titt som tätt.
Varför går det så dåligt i PISA undersökningarna och varför är det så dålig disciplin på ungarna ?
ofta siktar man in sig på lärarna och det har till och med införts superlärare som ska ha bättre betalt för att dom är proffsigare....I praktiken har det blivit dom lärare med minst elevkontakt som fått bäst betalt.
Men att problemet skulle ligga nån annanstans än i skolan det verkar ingen vilja diskutera.
För mig är det helt uppenbart att problemet är bortskämda curlade ungar med gränslösa föräldrar.
Barnen behöver inte gå, cykla eller åka buss till skolan längre. Nej föräldrarna ska skjutsa dom i bil enda fram till porten. Det har blivit så vanligt att det blivit ett säkerhetsproblem i skolorna.
Lata barn och oroliga föräldrar som curlar barnen så att dom inte klarar nånting själva.
Men barnen är ju så trötta på morgonen !  Ja dom får ju ha mobilen  och datorn på hela natten utan att nån vuxen sätter gränser....Mobilen ska även va på hela dagen i skolan för då kan mamma ha full kontroll på sin lilla ängel... Nyaste häftigaste mobilen ska det vara också,samt dom senaste dyra modékläderna så att inte barnet råkar bli mobbat i skolan....Eller om det va för att föräldrarna ska skryta med hur mycket pengar dom har...
Sen får dom små änglarna lära sig att aldrig ta nån skit av nån...Var kaxig och dryg och skyll allt på nån annan...Om dom tappar ett sudd eller en penna på golvet så ska läraren plocka opp det så klart.
Om dom får dåligt betyg så är det naturligtvis lärarens fel...Att dom suttit och lekt med mobilen på lektionerna och  läraren antytt att det kan ha inverkat,det tar dom som en kränkning och strax kommer det elaka mail till läraren ifrån upprörda föräldrar till kränkta barn.
Allt är skolans fel och läraren ska bara leverera bra betyg och hålla käften.Och om barnen får problem på fritiden med kompisar eller sitt aggressiva beteende,då förväntar sig föräldrarna att läraren ska ställa opp på sin fritid och ställa allt tillrätta.

Frågar du några elever på högstadiet vad dom har tänkt sig för framtida karriär så svarar killarna att dom kan tänka sig att jobba med datorspel eller nåt som är skitbra betalt....Tjejerna kan tänka sig nåt med modé design eller kanske nåt med resor och TV.   Endel förstår inte frågan för dom har tänkt sig att bo kvar hemma i många år och bli försörjda av curlingföräldrarna.
När man sen frågar vilken gymnasieutbildning dom vill gå då vill dom helst gå nån linje med sovmorgon och korta dagar...Nåt Soft liksom !

Dom flesta Svenska barn idag dom växer upp i en kravlös låtsasvärld med Fiberbredband med fritt WiFi på det egna rummet...Egen TV och egen telefon med gratis abonnemang som betalas av föräldrarna. Egen kock som lagar favoritmaten och serverar den på rummet och springer till affären för att köpa cola och chips när den är slut..Nån som samlar ihop smutstvätten på golvet och tvättar den,och plockar ihop disken på rummet och diskar den snabbt och effektivt tassandes på tå för att inte störa mer än nödvändigt.
Hur kunde svenska föräldrar bli så här ?
Är allt det här skolans fel ?
8 kommentarer:

 1. Glunkas lite om att en del föräldrar vill ha en bokstavsdiagnos på sina barn för då är det liksom inte deras fel att barnen är oregerliga. Frågade en bekant högstadielärare vad hon trodde om det. Hon menade att visst finns det barn med till exempel koncentrationssvårigheter men de flesta karakteriserade hon och hennes kollegor som VJS.
  -Vaddå?
  Vanlig Jävla Skitunge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då.Nog är det bekvämt att gömma sig bakom en diagnos...Dålig uppfostran borde också va en diagnos.

   Radera
 2. En teori jag hört är att ungarna är på dagis, förlåt förskola, 45 h/vecka från det att de är ett. Föräldrarna hinner inte mycket mer än väcka och lägga ungen. All vaken tid tillbringas på dagis, skola och fritis. Och till helgen vill man ju ha det trevligt och inte behöva ta konflikter. Klart som f-n att man förväntar sig att lärarna ska uppfostra ungen!

  Jag hade tänkt uppfostra min själv, men så är jag också hemmafru...

  SvaraRadera
 3. Ja, man undrar hur det skall sluta för Gamla Old Sweden.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 4. Det här med "Superlärare" är ett intressant fenomen. De flesta lärare kan bli superlärare, om man har samma förutsättningar som TV-programmet, dvs inga betygsättningar, nationella prov, omdömesskrivningar, sociala kontakter med föräldrarna osv osv.

  Och nu har man infört nån slags system där löneökningar ska ges till "duktiga" lärare. Bra. Inför detta system även till andra branscher. dela upp alla yrkeskategorier i "duktiga" och "de andra". Varför ska det vara så svårt att bara höja rakt av för de yrkesgrupper som börjar bli en bristvara för att de anställda lessnar ur? Gäller även poliser, vårdpersonal m fl...Alla sliter ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore väl bättre att införa ett lönesystem med bättre lön för sexiga lärare.

   Radera
  2. Det skulle bli för dyrt för vår skola...;-)

   Radera
 5. Ja dä va "bättre förr,skamvrå å stryk av pekpinnen,gick den av fick vi göra en ny i slöjden... Va väl oxå en lärdom.!!

  SvaraRadera