Sök inlägg

tisdag 31 maj 2016

Vem kan man lita på ?

I dag skulle jag tanka bilen.
När jag stoppar i kortet i automaten så står det medges ej på displayen...Jag provar nästa mack med samma resultat...Jag måste verkligen tanka så jag börjar leta efter sedlar. Jag hittar några 200 lappar som naturligtvis inte duger..Tankautomaterna tar nämligen bara gamla sedlar,inte dom nya leksakspengarna...Hittar en gammal 50 lapp som duger....Får 3,5 liter bensin.
Därefter åker jag till en uttagsautomat för att kolla kontoutdraget och se vad som är fel..När jag stoppar i kortet i automaten händer samma sak där med, medges ej.Jag får inte ens ut ett kontoutdrag.

Med hjärtat i halsgropen och ont i magen åker jag till min bank.
Dom förklarar att mitt bankkonto blivit spärrat i går natt ca halv 12 men visste inte varför.Dom släpper spärren och ska höra av sig när dom vet mer...Efter en stund ringer en kvinna upp ifrån säkerhetsavdelningen och undrar varför jag låst upp spärren ? Hon förklarar att kortet blivit spärrat eftersom någon försökt tagit ut större summor pengar med mina kortuppgifter 2 gånger igår via en Amerikansk sida....Hon spärrar kortet på nytt och skickar mig ett nytt kort som ska komma om nån vecka....Hon undrar om jag handlar mycket med kortet på nätet ? och säger att tyvärr går det inte att lita på nätsidorna...Dom läcker och ohederligt folk kan komma över mina kontouppgifter..
Ok så här ligger det till.
För några år sen blev min identitet kapad .Efter det så spärrade jag mig på nätat så ingen ska kunna få kreditupplysning på mig längre.Då kan ju ingen beställa prylar i mitt namn längre tänkte jag..Inte jag själv heller....Jag kan alltså inte handla på kredit eller på postförskott längre,då återstår bara att betala med kort över nätet....Nu kan jag uppenbarligen inte handla med kort heller utan att nån jävel ska försöka ta mina pengar....Jag får sluta handla på nätet...Jag får hålla till godo med det torftiga krympande utbud som dom allt färre butikerna har....Och så ska jag bara använda kontanter..Inte litar jag på dom där nya fåniga leksakspengarna heller...Jag får nog börja göra mina egna.


Samtidigt på radion pratas det om Kyrkopolitiker och annat löst folk inom svenska kyrkan som rest utomlands på sup och nöjesresor  för medlemmarnas pengar.
Journalister undrar om kyrkans personal kan ha misstolkat reglerna eller ?
Ingen verkar på fullt allvar tro att fusket helt enkelt beror på att folk är tjyvar och banditer som tar dom chanser dom får.
Själv är jag inte ett dugg förvånad...Religiösa har alltid varit ett pack ohederliga fifflare,och politiker med....Fackpampar som festar och lever rövare för sina medlemmars pengar har vi nyss hört om och likaså hjälporganisationer som försnillar pengar,inte minst Röda korset.
Så här ser det ut.
Dom är kriminella hela bunten.
Det är inte bara Mona Salin som fifflar så fort hon kan...Dom gör det allihop,bara dom får chansen.
Men dom flesta är så skickliga på att skylla ifrån sig att dom kommer undan.Det fattar väl vem som helst att det inte är en slump att Försvarsministern råkar få en lägenhet av en militär stiftelse... Eller att en hög Sossepolitiker i regeringen råkar få en lägenhet av fackförbundet kommunal som råkar ha starka kopplingar till regeringen fast dom egentligen inte borde ha det.
Den enda hederliga fifflaren var väl SDs Margareta Larsson
Som erkände att hon fifflade bara för att hon kunde.  Tänk om dom andra rötäggen nån gång kunde erkänna det.
Folk stjäl fifflar och bedrar bara för att dom kan.
Om Jag skulle lägga en 500 hundring på marken med en lapp på där det står stjäl inte pengarna det är olagligt och du kan bli straffad,så kommer garanterat nån att ta pengarna i alla fall. Bara för att dom kan.
Vem kan man lita på ?.

3 kommentarer:

 1. Ja, det är märkligt. Kontanter är ju bland det säkraste sätten att handla på, men jag undrar om de finns kvar så länge till? Idag är ju t ex bankerna högst ovilliga att hantera kontanter, så kanske får man börja med Bitcoin på allvar snart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bitcoin är jag ännu mera rädd för. Det känns ju verkligen som fake. Men eftersom etablisemanget är emot så kanske ?

   Radera
 2. Förr ville handlarna ha extra betalt för småuttag med kort. Nu vill dom inte längre ha kontanter! Det är snart bara på lokala pizzerian dom ser smått besvikna ut när man tar fram "ihmemuovi" (mirakel av plast). Det låter absolut bättre på finska. Å andra sidan är uppfinningsrikedomen stor så finns säkert någon Workaround.

  SvaraRadera