Sök inlägg

söndag 22 maj 2016

Trailer thrash

Bostadsmarknaden har spårat ur totalt i Sverige.

För några år sen förfasade vi lantisar oss över hur hopplöst det var att få bostäder i storstäderna...Nu är situationen liknande även här...Det var inte många år sen som Säterbostäder rev lägenheter som stod outhyrda,nu står det 400 pers i bostadskö istället....Du måste även ha fast jobb för att få stå i bostadskön..Ja om du inte är kriminell eller flykting vill säga.
Ska du köpa en lägenhet måste du ha en kontantinsats på 15 % av priset som ständigt skenar.
Ungdomar har inte en chans att flytta hemifrån idag.
Så vida dom inte är höginkomsttagare eller har föräldrar som ställer opp.

Att det ser ut så i lilla Säter beror på att Borlänges bostadsproblem har flyttat till Säter....När folk inte har råd att köpa bostad i Borlänge då sneglar dom först på byn Gustafs som ligger ca 1 mil ifrån Borlänge.När det även blev för dyrt där då blir det Säter som ligger 2 mil från Borlänge.
Att det ser ut som det gör i Borlänge det beror till stor del på att man tagit emot ca 3000 flyktingar som fyllt upp lägenheterna.

Visst byggs det lite nya lägenheter i Borlänge.
Men på grund av giriga entrepenörer ,överbetalda byggslafsjobbare och värdelösa politiker så byggs det ju inga lägenheter som vanligt folk har råd att bo i.  Inga billiga hyresettor till ungdomarna. Nej bostadsrätter för över miljonen i insats och sen en hyra på ca 7 tusen...Och vill du hyra en etta i andra hand så kan den kosta 8 tusen.
På alla ställen i Sverige där det finns jobb så är det ungefär samma problem,och politikerna har ingen susning om hur dom ska lösa problemen..Alliansen och regeringen skyller på varann men ingen har en lösning.

I det läget kommer Bert Karlsson med en lösning.

Hyr en tvåa på hjul för 5 tusen i månaden eller köp den för 395 tusen.
Både Sossar och Moderater tycker att det är en dålig ide' och att det nog kommer att skapa ett segegerat samhälle.
Ha ha ha... vad är det vi har nu då ?
Rosengård i Malmö,Biskopsgården i Göteborg eller Rinkeby ,Tensta , Kista i Stockholm. Jag hade då mycket hellre bott i en tvåa på hjul en i något av dom områdena.....Men politikerna tycker att det låter inge bra alls med Trailer parks i fina fantastiska Sverige....Här ska alla bo fint...men ingen vet hur det ska gå till...
Att det är Politikernas fel att Bert förmodligen kommer att bli stenrik på Trailer parks det kommer nog aldrig politikerna att fatta.

Heja Bert !
Äntligen någon som gör något.


7 kommentarer:

 1. Där har du ju en affärsidé så slipper du slita i vårdsvängen till usel lön. //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej fy fan för att vara hyresvärd.Jag har ingen lust att reparera sönderslagna kök,ta rätt på misshandlade ungar och påtända knarkare.

   Radera
 2. Jag hade en progressiv, godhjärtad granne som hyrde ut husvagnar till ensamkommande thailändska flickor men av någon anledning så tyckte rasisterna i kommunen om thailändskor och den kulturen de förde med sig :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska givetvis va "så tyckte rasisterna i kommunen inte om thailändskor"

   Radera
 3. Ja, ja, ja, om det nu var så att det berodde på rasism. Det är väl ett argument som kastas fram i tid och otid, utan att man vet anledningen?
  Visst, det kan vara så, att det berodde på rasism, men det kan också vara att folk trodde att det kommer att medföra andra problem, med hallikar och kåta män som skall göra nattliga besök i husvagnarna.
  Det beror i så fall på fördomar.
  Fördomar har vi allihopa, även folk som påstår att dom inte har det.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 4. Nej politikerna har väl ingen susning om något alls, så vem är förvånad? Bert lär fortsätta skratta hela vägen till banken.
  Håller med Skogåsbon också gällande kommentaren om rasism. Det är ett ord som blivit fullständigt urvattnat på sistone och därmed förlorat sitt värde. Problemet är att många häver ur sig snabba förklaringar där man inte ens tagit reda på hur det egentligen ligger till. Nu säger jag inte att det var så i ovan nämnda fall, bara att jag blivit skeptisk så fort det där ordet kommer farande.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  En liten petmoj:
  Det finns ingen anledning att skriva Rosengård i Malmö.
  Det är bättre att skriva Limhamn-Bunkeflo, samt Bo01 (Västra Hamnen även kallat) som de enda svenska områdena.

  Resten av staden är sådan att med den ursprungliga definitionen av svensk (född av två svenskfödda föräldrar) så är du som svensk oftast i minoritet rent geografiskt och sett till folkgruppstillhörighet.

  Flera tusen kosmopolitiska Allt-åt-Allah hipster-hen gör dessutom sitt bästa för att öka lutningen på nedförsbacken.

  Malmö tillhör inte Sverige, kan man säga, men jag tror inte det var såhär en och annan skåning tänkte sig att det skulle infrias.

  Vad gäller bostäder är man kreativ: källare och vindar bebos oavsett om de är ombyggda eller ej, och bygglov är det bara den som är korkad eller för stor för att neka som bryr sig om.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera