Sök inlägg

måndag 23 november 2015

Inte övervakad ?

Äntligen har jag en Dator igen.

Min gamla gick ju sönder för nån vecka sen ,så dom första dagarna utan dator var en blandning av frustrationen över att inte kunna fixa datorn "själv" och över att inse hur liten nytta jag hade av min nya android mobil.
Alltså nog kommer jag ut på internet med mobilen men allting blir ju så smått.
När jag sen försöker förstora bilden så tappar jag bara bort mig och har ingen aning om var jag är nånstans och irrar....Jag ser ut som en skitförbannad surgubbe som sprätter flugskit ifrån skärmen....Jag lyckades faktiskt betala min nya dator på internetbanken med hjälp av androiden, men det tog nästan en timme och var fan inte roligt.

Efter ytterligare några dagar inser jag till slut att ingen kommer att laga min dator eller köpa en ny åt mig....Problemet är att jag inte vill ha vilken dator som helst...Jag vill inte ha en laptop för jag gillar inte deras små missfärgade skärmar....Jag vill ha en hederlig stationär dator,utan Windows.
Jag har ju vant mig med UBUNTU som är ett operativsystem ifrån LINUX.
Då känns det som att jag byter ner mig rejält om jag skaffar Windows.
Virusprogrammen är gjorda för Windows.

Dessutom vill jag inte att Amerikanska Microsoft ska övervaka allt jag gör på datorn. Nya Windows 10 övervakar allt du gör.  
Jag har inget fuffens för mig som inte tål att granskas,men det är liksom en princip för mig...Av samma anledning vägrar jag att ha Facebook. Jag vill inte ge bort mina bilder och texter till Amerikanska fundamentalister eller låta dom samma censurera mig....Jag litar lika lite på Amerikaner som på Ryssar och Araber.

Efter ytterligare några dagar med denna frustration upptäcker jag att jag får jättemycket gjort när jag inte har nån dator ... En helt ny värld öppnar sig och jag kommer i säng i tid på kvällarna.

Till slut inser jag att jag nog ska försöka skaffa en ny dator (det är jobbigt att få mycket gjort)

När jag kollade runt lite så visade det sig att nästan alla datorer som går att få tag på har Windows,och att det i många fall inte ens går att avinstallera Windows p.g.a licensavtal.
Hur som helst så fick jag tips om att GGS-Data i Göteborg säljer datorer med UBUNTU på....Så idag kom det en ny dator på Posten,jag menar ICA.
Direkt jag packade opp den så insåg jag att jag blivit lurad.
Datorn har ungefär samma storlek som den gamla datorn men väger mindre än hälften...Sen står det att den har över 8000 MB....Den förra hade väl kanske 4000 MB...Det vet väl alla att MB väger bly ?

Jag kopplade i.a.f. in den och allting verkar fungera perfekt... Snabbt går den också....
Hmmm...Jag är misstänksam.


8 kommentarer:

 1. Trevligt att ha dig tillbaka på nätet!

  SvaraRadera
 2. Duktig farbror,man hade ju nästan misströstat. Nu får man lite relevant samhällskritik igen.

  SvaraRadera
 3. Den stationära dator jag har nu plockade jag ihop för fem år sedan. Köpte alla delar för sig och installerade op.
  Har tre hårddiskar, en med XP Pro, en med Win7 Pro 32 bitar och en med Win7 64 bitar. Dessutom så kör jag Win10 Pro på en virtuell hårddisk för att testa.
  Funderar på att ladda ner Ubuntu och köra den på en annan virtuell disk. //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj oj det där var över mitt huvud.Jag begriper inte mycket om datorer,men för mig som har haft UBUNTU på 3 datorer så finns det inte på kartan att gå tillbaks till Windows.

   Radera
  2. För den som vill lära sig mer om datorer, program, Windows samt även Linux m.m så kan jag rekommendera denna site:

   http://www.howtogeek.com/

   //tompas11

   Radera
 4. Kul att få ett livstecken från dig igen! :)
  Hade faktiskt ingen aning om det där med Windows 10, kanske är det därför jag vid upprepande tillfällen får påminnelser att uppdatera? Då lär inte det hända, kan jag säga, så tack för den informationen.

  SvaraRadera