Sök inlägg

måndag 9 november 2015

Flyktingarna och Svedjebrännarna

På 1600 & 1700-talen bestod Sveriges flyktinginvandring mestadels av Svedjebrännare.
Dom flydde från misären i Finland och fick komma till Sverige om dom bosatte sig i skogen och brukade den....En bit skog var allt en svedjebrännare behövde...Dom brände lite skog och askan var mycket bra att odla i.

Det måste ha varit svedjebrännarna som Fredrik Reinfeldt tänkte på när han före valet 2014 sa att det finns Gott om plats för invandrare i skogen....Vad han nog inte tänkte på då var att flyktingarna som kommer nu inte är Finska svedjebrännare utan oftast folk från Syrien som aldrig sett en skog.
Dom är faktiskt så rädda för skogen att dom inte ens törs gå ur bussen....Det kan finnas vilda djur i skogen säger dom.

Jag undrar om Miljöpartiet också tänkte sig svedjebrännare när dom inför regeringssamarbetet krävde
Öppna gränser ökad invandring. Även arbetsförmedlingen tyckte att Sverige behöver 100 000 invandrare per år...Nu när det äntligen kommer massor med flyktingar hit då är det helt plötsligt för många ?   Det är visserligen fullt i städerna men det finns ju fortfarande plats i skogen.
Efter att Sossarna tjatat i några veckor om att det är fullt så har nu plötsligt Miljöpartiet också kommit på att Det är fullt på flyktingförläggningarna....Men för miljöpartiet är det bara ett tillfälligt problem som snart löst sig.
Förmodligen när dom har lärt flyktingarna svedjebränning.
3 kommentarer:

 1. Svedjefinnarna var ju svenskar som flyttade inom landet. Finlad var en del av sverige under den tiden.

  SvaraRadera
 2. Ungefär som Sverige är en del av EU nu för tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, sett ur Sveriges synvinkel så är det nog så att EU är en del av Sverige, eftersom det är Sverige som går före... //tompas11

   Radera