Sök inlägg

lördag 17 januari 2015

Riktiga nyheter eller satir ?

Skämttecknare och komiker i all ära ,men ibland tänker jag att det inte behövs nån satir.
Det är bara att lyssna på nyheterna på radion eller Tv så känns det som om man är mitt i en svart komedi av galenskaparna eller Killinggänget.

Idag t.ex. så börjar dom nyheterna med att berätta att flera av världens ledare som gick armkrok i Paris för yttrandefriheten i själva verket förtrycker just yttrandefrihet. I Saudiarabien t.ex. har en bloggare dömts till 10 års fängelse och piskstraff varje fredag för att han ville diskutera Islamiseringen på sin blogg. Detta sker alltså nu 2015 inte 1815.

Sen får jag höra om en flyktingkvinna i Grekland som bor i en park. Hon var gravid och skulle föda. Men eftersom hon inte kunde betala förlossningen så behöll myndigheterna hennes barn.... Hur tänkte dom där ? Ska hon hora fram pengar nyförlöst ? Eller är det bara det gamla vanliga att regler är till för att följas ?

Sen pratar dom om ISIS krigare som kommer hem. I Danmark ska dom dömas för landsföräderi men i Sverige ska vi ge dom förtur på jobb istället. Hur tror ni en arbetslös Svensk reagerar om ISIS mördaren får jobbet han skulle ha haft ? Och hur tror ni att han röstar nästa gång ?

Nästa nyhet är att 400 polisbilar måste bytas ut eftersom dom har för små hundburar. Burarna håller inte normen och bilarna är för små för större burar.Inget problem egentligen eftersom Sverige är ett väldigt rikt land. Lägg ner några vårdcentraler och skolor och stoppa utbetalningen åt några 1000 sossfall så har vi nog råd.

Sen är det pensionärer som gör uppror för att dom inte får gratis halkskydd av kommunen.... Dom åker utomlands och dom renoverar köket för 100 000 kr, men ett par halkskydd för 40 kr det har dom inte råd med.
Nästa problem blir när dom väl fått sina halkskydd och inser att dom inte klarar av att sätta på halkskydden själva... Då kräver dom väl assistans....Eftersom det är så svårt att ta av och på skydden så kommer dom väl att traska runt i galleriorna och halka runt och repa golven överallt med skydden på... Ramla och bryta lårbenshalsen.

Sen toppas dagens nyhetsflöde med att Zlatan INTE får Jerringpriset.... Vem som får det är inte klart än ,men det intressanta är tydligen att Zlatan inte får det....Stackarn ! Nu kanske han bygger ut huset med ett nytt pokalrum helt i onödan.

Man får allt tänka sig för så man inte skrattar på fel ställe när man hör nyheterna.
Urled är tiden !!!


4 kommentarer:

 1. En ding ding värld, IS krigare skall aldrig få sätta sin fot här. Man börjar ju allvarligt fundera på att flytta från detta land.
  // Johan

  SvaraRadera
 2. Hm... De grekiska myndigheterna kanske omhändertog barnet eftersom modern uppenbart saknar medel och förutsättningar att ta hand om det? Även Sverige omhändertas väl uteliggares barn? Åtminstone hoppas jag det...

  Och vad halkskydden beträffar kunde man ju föreställa sig att det inte är samma pensionärer som renoverar huset och kampanjar för gratis halkskydd.

  Men det där med fast jobb till IS-volontärer, det är verkligen för jäkla blåögt!

  SvaraRadera
 3. Jag läste också om den där bloggaren.
  När det gäller det här landet förvånar ytterst få saker mig vid det här laget. Ibland undrar jag om inte resten av världen borde sätta sig och skriva en satir om Sverige, det borde vara riktigt enkelt.

  SvaraRadera
 4. Fattigpensionärer finns det gott om i Sverige!!!

  IS-krigare skall fan inte få beröm för att man varit och mördat, och vad fa gör dom här egentligen, dom mördar ju för sin ideologi, är det den ideologin som skall gälla i Sverige också??

  Det har fan spårat ur totalt i Sverige!!

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera