Sök inlägg

måndag 12 januari 2015

RETRO
Förr kunde man höra bra ny musik på radion,det går inte längre.

P3 var ju musikkanalen som guidade mig in i rockens värld. Men nu har deras musikproducent Jarmund Stenhag bestämt att det inte ska vara nån rock i P3. Bara hip hop,dubstep och konstiga beats.
P4 går inte heller att lyssna på. Dom spelar bara dansband och gamla hemska synth hits ifrån 80-talet.
Rockklassiker kör bara gamla sönderspelade hits som man var trött på redan på 80-talet. Mix megapol och Enrj kör ju samma som p3 fast ett halvår senare.

Det blir till att surfa på spotify och Youtube om man ska hitta ny musik som går att lyssna på.Om man bara lär sig att hitta så finns där en guldgruva med bra ny musik som garanterat aldrig spelas på radio. Just nu har jag fastnat i retroträsket med Twangiga 60-talsgitarrer som låtsas vara filmmusik.

Här nedan kommer 3 exempel som alla är ganska ny musik(högst 2 år gammalt)
Först är det Norska bandet The Los Plantronics  som har mixat klipp ifrån Sergio Leones gamla klassiska Western Harmonica med egna klipp på bandet. Men låten är ny.


Nästa video är med Ryska bandet Messer chupps  som är ett surfrockband med förkärlek för gamla skräckfilmer ifrån 50-talet. Dom turnerar flitigt i Europa och är stora i Undergoundkretsar .


Sist ett Svenskt hillbilly country rockband som heter The Don Darlings. Vet inte så mycket om dom,men dom verkar gilla Johnny Bode och Åsa-Nisse.


4 kommentarer:

 1. så djävla bra! =)
  https://www.youtube.com/watch?v=55fZAil-fJQ
  Kram å goáfton!

  SvaraRadera
 2. Nej P3 gick i graven efter rally, clownen luktar bensin och Kjell ger igen. Nu är det bara "käbbel" som Stefan hade sagt . Det är P3 live som fortfarande har en del bra konserter.
  // Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mammas nya kille var också bra,men bra musik har dom inte haft sen Stefan Wermelin och Kjell Alinges tid.

   Radera