Sök inlägg

torsdag 17 april 2014

Påsktraditioner

Idag är det Schääärtorsdag....Finlands nationaldag...Här i Sverige där vi är lite fjolligare har vi istället bögarnas nationaldag Stjärt-torsdag.

Påsken är en konstig högtid med svårbegripliga traditioner.
paskagg
Vi pyntar våra hem med gula dukar och gardiner föreställande små dunkycklingar.....sen skjuter vi smällare och raketer......Klär ut våra barn till häxor och låter dom gå runt och tigga pengar och godis.....Sen vräker vi i oss målade ägg samt godis som föreställer målade ägg...Dessutom talar vi om Jesus hemska död på korset och att häxorna tar kvasten till blåkulla till påsk.
Fullständigt logisk Svensk tradition....Hur förklarar vi det här för våra invandrare ? och våra barn ?...Här kommer ett försök till förklaring av Påskfirandet.
Jesus hade avslöjat att Jungfru Maria inte alls var någon jungfru,utan i själva verket en häxa(eller kanske hon bara blev det med åren ?). Nåväl.Eftersom hon var en häxa så blev hon skjuten....På den tiden sköt man häxor,mest för att det small så roligt...Ja ungefär som  nu för tiden.
För att fira att man skjutit en häxa så ställde Jesus till med fest....Men han hade inget annat än ägg att bjuda på....Så för att inte tappa ansiktet sa han att det var heliga ägg(därför målade han dom i fina färger och mönster). Nu bar det sig inte bättre än att äggen var gamla och ruttna....Så matgästerna blev förgiftade och rejält magsjuka allihop....Som hämnd för ruttna ägg spikades Jesus alltså upp på korset :(
Därför firar vi Jesus död på påsken och äter målade ägg...Samt skjuter häxor och skickar dom till blåkulla....Att barna tigger godis är bara för att dom är snåla sockerberoende skitungar :P
Som sagt....Påsken är en konstig tradition....Och då har jag inte ens nämnt Påskharen som värpte guldägg :?

                                                    Glad Påsk på er alla önskar BITTERPITTEN

1 kommentar: