Sök inlägg

onsdag 9 april 2014

När lagen inte räcker till 2

I går var det en dödsskjutning i Uppsala. Det var Polisen som sköt en galen knivman som vägrade släppa knivarna trots varningskott i luften och i benet.....Det var visst sjätte dödsskjutningen av Polis på ca ett år.
Den här mannen som sköts igår hade dagen innan besökt sin X-fru 2 gånger trots besöksförbud.Andra gången hade han även misshandlat henne...Polisen hade då gripit mannen,men åklagaren hade släppt honom nästan med en gång.
Det här visar ju att det är helt uppenbart att besöksförbud inte är något som helst skydd för den utsatta kvinnan....Jag vet inte om det är fel på lagen ,eller dom som ska tillämpa lagen.... Men nåt jävla fel är det om det inte går att låsa in en galen våldsman som bryter mot besöksförbudet och misshandlar sin X-fru gång på gång......Det dödas ca 200 kvinnor om året av sina X-män i Sverige.
Har vi ingen lag och ordning i det här landet längre ?   Har Åklagare,politiker och myndigheter gett opp totalt ? Kanske har dom gemensamt kommit fram till att det enda sättet att stoppa dom här våldsmännen är att skjuta dom ?  Ja man kan ju börja undra.... Synd om Poliserna som måste verkställa skjutningarna.

Länk till. När lagen inte räcker till 1
http://bittterpittten.blogspot.se/search?q=n%C3%A4r+lagen+inte+r%C3%A4cker+till

3 kommentarer:

 1. I detta fallet kan man ju fundera om att det inte var dags, sas, det var ju en våldsman med "anor"

  Men för att återknyta till ett av dina inlägg om att det är ok att i vissa fall ta lagen i egna händer så tyckte tydligen hovrätten att dom kunde pruta lite på domarna. Varför det kan man ju undra?


  SvaraRadera
 2. Det här var ju, som någon redan nämner, ingen duvunge till att börja med. Jag är mest förvånad över att media inte verkar ha förstått allvaret i situationen och ifrågasätter varför gärningsmannen sköts till döds. Han gav sig ju inte trots varningsskotten. Och de får ju inte använda elpistol heller, så kanske hade polisen inget annat val då.
  Jag ifrågasätter också vart den där lagen och ordningen tagit vägen, men har ännu inte fått något bra svar.

  SvaraRadera
 3. Precis. Nu är det Polisens fel,i media.

  SvaraRadera