Sök inlägg

onsdag 3 januari 2024

Trötta ungdomar

 Ungdomar får för lite sömn

Konstaterar forskare och föreslår senare skolstart med en timme. Om eleverna sover  30 minuter längre så skulle dom prestera bättre i skolan och må mycket bättre,men eftersom det är svårt att få ungdomarna att lägga sig i tid så borde skolan börja en timme senare menar forskarna.

Alltså jag blir så trött på sånt här trams,det finns tydligen ingen gräns för hur mycket vi ska curla våra barn och ungdomar? Dom ska bestämma vad familjen ska äta,dom ska ha specialkost i skolan, bestämma vart familjen åker på semester,vad familjen ska se på TV,föräldrarna ska skjutsa till skolan fast det går skolskjuts,och nu ska dom börja skolan en timme senare bara för att dom inte vill lägga sig i tid.

Det är väl föräldrarnas förbannade ansvar att ta av dom mobilerna så dom kan sova på nätterna. När mina barn var små så fick dom vara oppe hur sent dom ville på villkoret att dom kom opp i tid på morgonen utan väckning.Klarade dom inte det så var det sängdags kl 9 på kvällen. Det brukade sluta med att dom la sig 9 frivilligt.

Men idag får man tydligen inte sätta några gränser,för då kan ju ungdomarna känna sig kränkta.

Undrar om forskarna tänkt på hur eleverna ska ta sig till skolan en timme senare när deras föräldrar börjat jobbet? det blir väl flex eller sjukskrivning för föräldrarna kan jag tro.

Det är inte alls konstigt att det går dåligt för Svensk skola när vi inte ställer några krav på eleverna


En annan sjuk grej jag hörde om är nattfotboll.

Barn och ungdomar ska spela fotboll på kvällar och nätter för att komma ifrån kriminalitet. Inför utegångsförbud för minderåriga kvällstid istället,det finns både i USA och Tyskland T.ex.och åk hem med ungdomar till deras föräldrar och kolla hemmiljön hos dom som har ungar ute på nätterna,nu gör ju myndigheterna det legalt att drälla ute på nätterna istället. Dom ordentliga föräldrar som vill hålla sina minderåriga barn inne på kvällarna får istället jobba i väldigt stark motvind. Sverige har ju blivit ett riktigt U-land.

Det var bättre förr!!!

6 kommentarer:

 1. Skolstart 8:30 - gymnastik t.o.m. 10:30 ink. tid för ombyte, dusch
  Lektion 1 - 10:30 till 12:00
  12:00 - 12:30 Lunch
  12:30 - 14:00 Lektion 2
  14:00 - 14:15 Rast
  14:15 - 16:00 Lektion 3
  16:15 - 18:00 Obligatorisk läxhjälp o.d. för elever som inte klarat betygsavgörande skrivningar.
  Läxor varje lektion, varje ämne. För hand med papper och penna. Dator endast om det är för ämnet relevant och nödvändigt att använda dator (datorkunskap bör f.ö. vara ett eget - riktigt - ämne fr.o.m. åk.6).
  Varje dag bör följa ovanstående. Lördag och söndag kan man nyttja till trafikteori och övningskörning på bana från åk. 7 för elever som har godkänt i ordning & uppförande.
  Rensar man dagens scheman från dödtid och nonsens räcker tiden mer än väl.
  Elever som är/har/skapar återkommande problem p.g.a. uppförande ska omedelbart utredas och omplaceras till specialklass beroende på typ av orsak till störningen. Rent brottsliga handlingar ska leda till avstängning eller relegering enl. rektors order.
  Med mera. Vad tror du, hade ovanstående lett till bättre eller sämre skola?

  SvaraRadera
 2. Numera finns ju "AI" (eller snart iaf, än så länge handlar det nog mest om ML9) så dom behöver ju inte lära sig något längre . Det kommen säker med USC C anslutning direkt i skallbasen. Det finns ju redan filmatiserat som Matrix och Skynet i Terminator samt åtminstone i bokform i Neuromancer.

  SvaraRadera
 3. Månne bitterpitten har tröttnat han med? Det är långt mellan inläggen nu.

  SvaraRadera
 4. Ifall Bitterpitten tagit ner skylten för gott så beklagar jag de närståendes sorg. Bloggen har genom åren gett mig otaliga skratt och Ahá-upplevelser vilka alltså gett mig både nöje och underlag till omvärdering av egna tankegångar.

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas din frånvaro beror på samma trötthet på samtalsklimatet på internet som jag själv känt under de sista året. Om det beror på något annat blir uppriktigt orolig - du är saknad och behövs som motvikt till alla humorbefriade åsiktspoliser.

  SvaraRadera