Sök inlägg

torsdag 30 mars 2023

Den vansinniga sporten

 Sporten regerar media

Överallt i TV, Radio, Tidningar och på nätet överöses vi med sport. Alla program till och med nyheterna får vackert flytta på sig om det är nån viktig sport på gång. Viktig förresten? Hur kan sport vara viktig? Det är ju bara en lek. 

Vältränade atletiska supermänniskor som slösar bort sina talanger på sport. Tänk vilken nytta dom kunde gjort i vården med sin styrka, eller som Brandmän,Poliser mm. Istället ska dom slita ut kroppen och skada sig i nån fånig sport. 

Osams blir dom också.

Tacklar, och slår varandra med klubbor i Hockey. Tar krokben i fotboll.Psykar varann och skriker elakheter. Men det är ju bara på lek! Jo tjena!

Och i skolorna gör lärarna allt för att eleverna ska börja med idrott. Helst med lagsporter där eleverna får lära sig laganda,pennalism och grupptryck.

Men värst är ju ändå publiken.

Dom gapar och skriker nedlåtande ramsor om motståndarlaget,skjuter raketer eldar bengaler,slåss med motståndarlagets supportrar efter matcherna.

 Men det finns ju lugnare sporter som skidåkning T.ex. visst, om publiken kunde hålla fan på sig kanske det gick att titta på. Där skriker och stojar publiken ändå mer,och som om det inte vore nog så slår dom på handklappor och koskällor så det blir ett jävla liv.

Vad är det för fel på folk som gillar sport?

Och varför har sportfånarna alltid förtur till samhällets resurser? lägg gärna ner nån skola eller ett äldreboende bara hockeylaget får pengar att köpa spelare från utlandet. Inte backar man för att ha stora sportevangemang i diktaturer heller. Nej då är det plötsligt så viktigt att sporten kan vara en helande kraft.

 Sen blir jag irriterad på vilka konstiga sporter det finns. Skidskytte? Åka skidor och skjuta? hur sjukt som helst. Varför har dom inga roliga istället? Tennisboxning, skridskosimmning, Is-rodd, stenkastning på huliganer,höjdhoppning med rullstol.eller varför inte trädkramning?

Nej jag är så oerhört trött på hela sportmentaliteten. Lägg ner sporten

Förbjud!
9 kommentarer:

 1. 1952 Helsingfors OS
  Första och sista idrott jag följt!
  Radio och tidningar.
  Men simning, rodd, gång, skridsko och skidor i egen takt ok.
  Lite tennis och badminton ävenledes.
  Cykel!
  Kajak.
  Tror jag täckt allt mitt.
  Men att tävla?
  Nej, fy f-n
  Man kan ju förlora...

  SvaraRadera
 2. Äntligen skrivs sanningen om de allvarliga lekarna som jagar upp humöret över alla rimligheter. Ut och rör på er istället, helst med att göra något vettigt!

  SvaraRadera
 3. Som talang i sprint och simning blev jag osams med skolan. Mina föräldrar förbjöd mig att delta av religiösa skäl. Tävlingar var ofta på söndagar. Jag började senare vandra och tänk, det går att slå rekord i vandring också fast inga medaljer delas ut.
  Har inte uppmuntrat mina barn att lagsporta. Att använda fritiden i en hysterisk massa av föräldrar som hetsar sina barn var inget för mig. Men de har vunnit andra priser dock uppmärksammas bara sporten, inte Samhällsinsatser och stillsammare tävlingar.
  Håller med dig! Sluta ösa skattemedel till sport. Hobbyer får alla bekosta själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt liv som vandrerska blev nog bra mycket bättre än det skulle blivit idrottskvinna,med förmodade skador och kränkningar.

   Radera
  2. Lagsportarna gör det för närheten, att få duscha tillsammans.

   Radera
 4. Fotbollen är en nyckel till bättre samhälle … vi har inte hur många nycklar som helst, sa Reinfeldt ny ordförande i fotbollsförbundet.

  SvaraRadera
 5. Reinfeldt lär inte öka fotbollens popularitet,får vi hoppas.

  SvaraRadera
 6. 50 000 000:- i skatte-medel till ny ishall har kommun råd med. Och inhysning i hus eller lägenhet av ukrainska flyktingar (tog bara ett halvår, innan dess var det frivilliga som ställde upp gratis).
  Men tak över huvudet för det dussinet hemlösa svenskar som sover tillsammans på en offentlig toalett för att hålla värmen finns det inga pengar till.
  50 000 000:- till en ishall finns det dock. Och okänt antal miljoner till ny simhall också, för en stad bredvid en sjö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inget ruter i den moderna människan. Det ger ju kondition att såga upp en vak i den närbelägna sjön, för ett uppfriskande bad. Och tvätta sig det behöver man väl inte mer än till jul och missommar :)

   Radera