Sök inlägg

torsdag 26 maj 2022

Kris

 Det är kris i Sverige

Tydligen består krisen av att vi efter 20 års superlåga räntor börjar få en normal räntenivå,och inflation. 

Plötsligt lönar det sig inte längre att inte betala sina skulder? Inte heller kan man räkna med att ens övervärderade lägenhet/hus fortsätter att stiga i värde?

Börsen sjunker som en sten och alla låtsaspengar försvinner..Poff!

 

El,Diesel och matpriser skjuter i höjden och folk får panik och undrar hur dom ska hinna få sina pass till semestern,Polisen omprioriteras för att fixa pass istället för att jaga buset.Dom som lyckats få sina pass Köar på Arlanda. Det är så långa köer att Expressen skriver om att den gamle diplomaten Jan Eliasson protesterar mot köerna.

På artikeln ovanför den om Eliasson i Expressen hittar jag en om att man försöker göra något åt Kossornas miljöfarliga rapar.


Kossor har tydligen blivit ett större miljöproblem än alla charterflyg?

Ja nog fan är det kris i Sverige när folk försöker döva sin klimatångest och sin snabbt krympande ekonomi med utlandsresor,och avgasrening på kossor.

Att folk inte lägger sina pengar på amortering istället för resor, tyder på att vi antingen inte har någon kris eller på att folk är dumma i huvudet. Lyxfällan nästa.

Kan man hoppas på ett uppvaknande när IT-bubblan och bostadsbubblan spricker?
Eller kommer folk bara känna sig kränkta och ligga på marken och sparka som en 5-åring som blivit nekad godis? skrikandes "Dumma dumma verklighet"
 
 
 Rapko


6 kommentarer:

 1. Stämmer nu det där? Vid inflation minskar väl skulderna oxå? Hur som helst, jag har många gånger, genom åren, frågat min bank ifall dom tycker att jag skall amortera eller t.o.m betala bort lån. Dom har alltid svarat att det är bättre att investera pengarna i fonder i stället eftersom pengarna förräntar sig mer där. Men som vanligt så är man ju förlorare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulderna brukar ätas opp av hög inflation, men nu är ju bostadspriserna väldigt övervärderade och lönerna lär ju knappast öka lika mycket som inflationen,men vi får väl se.
   Kom ihåg att Banken är inte din vän och rådgivare,du är Bankens mjölkko. Vill man gambla så kan man ju ha pensionen i aktier och fonder, men börsen kan ju krascha dagen innan jag ska ta ut pengarna. En betald skuldfri kåk påverkas ju inte av räntor och börskrascher.
   Jag säger som Gamle statsministern Göran Persson"Jag pensionssparar genom att amortera"

   Radera
 2. Nya Zeeland tänker beskatta pruttar dvs. metanutsläpp av kor och får. Allt för klimatets skull.Hur det räknas ut blir väl en framtida skattemodell kanske i hela Världen.
  Ät en biff! I morgon kan det vara förbjudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske nästa steg är att beskatta mat extra hårt om det ger mycket gaser ?
   Kanske en pruttrenare där bak på folk?

   Radera
  2. Straffskatt på ärter, bönor och linser!

   Radera
 3. Hur skall sverige kunna försvaras utan att soldaterna förtär
  "soldatens ärtsoppa"?

  SvaraRadera