Sök inlägg

fredag 7 januari 2022

Då lägger vi ner vattenkraften också

Sveriges radio i morse

Fick jag veta att Sveriges Domstolar storsatsar för att se över   tillstånden för vattenkraft  

2000 vattenkraftverk ska ses över då tillstånden ofta är över 100 år gamla.

Kärnkraften läggs ner, eftersom den är både olönsam och miljöfarlig.Det radioaktiva avfallet ska förvaras i 10 000 år och ingen vet riktigt hur ,var eller vem som ska betala?  Tills vidare mellanlagras avfallet. (Undrar vad som händer om nån skulle 
bomba mellanlagringen?)
vindkraften står stilla  när det är kallt. Dessutom går det åt över 1000 ton betong (ca 100 lastbilar)till varje fundament. Betong är ju väldigt miljöfarligt att tillverka och ska förbjudas, men har tillfälligt fått dispens. Miljöpartiet vill bygga fundament i trä. Branschen är skeptisk och avvaktar.
Och nu så kanske den miljöfarliga vattenkraften också stoppas.
 
Då återstår olja och solkraft. 
 Olja är ger ju hemska koldioxidutsläpp och är dessutom väldigt olönsamt när oljepriset skenat, och solkraft fungerar bara när den inte behövs, 
varma soliga dagar.
Det här verkar ju gå käppratt åt helvete. Elbrist och exploderande elpriser samtidigt som Amazon,Google,Microsoft får rekordhöga elrabatter.
Först gör politikerna oss elberoende genom att locka eller tvinga folk att ha eluppvärmda hus och eldrivna bilar, sen beklagar dom sig att vi råkat få höga elpriser.
Våra politiker använder sina medborgare som boskap samtidigt som man gynnar utländska miljardföretag. 
Att jag skriver politiker och inte regering beror på att Moderaterna inte är ett dugg bättre än Sossarna.I den nya M och KD budgeten som Sossarna tvingas regera på ingår nämligen höjd elskatt.
Jag börjar bli uppgiven.Mitt hopp står till att Domstolarna och riksdagen blir strömlösa. Det verkar vara det enda som kan rädda Sverige
 


 


6 kommentarer:

 1. Till och med torveldning skall fasas ut här medan tyskarna böt ut kärnkraften mot kolkraft.

  Men det ser ut som om det ljusnar i tunneln. https://sverigesradio.se/artikel/eu-pa-vag-att-klassa-karnkraft-och-gas-som-hallbart

  SvaraRadera
 2. Har bloggaren noterat vilken skövling av naturen sker i samband med byggandet av en vindsnurra ? Stora, breda vägar måste byggas separat för varje snurra för att kunna transportera utrustnin och komponenter, sedan ett stort kalhygge runr snurran osv.

  Men detta ses förstås inte av fjollträskarna ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog de penningkåta bönderna som inte riktigt förstår vilka avtal dom skriver på. Dessutom räcker det inte alltid med vägarna. Elen skall transporeteras på något vis oxå så det kanske måste huggas för eldragning med.

   Radera
  2. Skogsägarna hugger ju kalt i vilket fall, dom lämnar ju inte ens buskar och sly till älgarna,så att dom måste äta tallplantor.

   Radera
 3. Vatten ska få flöda fritt - som det var förr har MP bestämt. Vilken förr vet nog inte någon. Sportfiske prioriteras före el. Tacka MP när du grillar din firre med öppen brasa ute vid stranden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, sportfisket? Vilka älvar finns kvar att dämma upp och var? Nä nu är det dags att bygga ut kärnkraften.

   Radera