Sök inlägg

söndag 7 mars 2021

Corona och Demokrati

 Alltså!

Det här jävla landet.

Hela den här Coronastrategin har ju varit ett fiasko enda från början.Veka politiker som bara jamlar med, Epedimiologer som bara gissar och vägrar att erkänna det. Men framför allt dumma bortskämda idioter som vägrar att inse allvaret och bara tänker på sig själva, och på hur dom kan kringgå alla restriktioner.
Folk åker till fjällen och roar sig precis som vanligt och låter Covid sprida sig i liftkön. Hockeylag och fotbollslag fortsätter att kramas och hoppa på varann som bögar i en ormgrop,så fort dom gör mål. Sen fattar dom inte varför covid sprids så mycket bland just idrottsmän?
Regeringen var länge alldeles för mjäkiga och tyckte att folk kunde väl ta litet eget ansvar, och inte festa så mycket och så många åt gången. Stanna hemma från krogen, bröllop och andra kalas. Men det funkade inte riktigt i ett land där vuxna människor agerar som små barn som nån stulit godis från. Det faktum att det dött ca 13000 personer i Sverige av Covid-19, verkar inte påverka folks vilja att skärpa till sig. Tvärt om faktiskt. Nu går begåvningsreserven ut på gatorna och Protesterar emot Covidrestriktioner.
Några av dom tror inte på vaccinet. Några tror inte på Corona och Covid överhuvudtaget. Några tror att regeringen försöker införa diktatur i Sverige(det kanske hade varit en bra idé) men dom flesta är bara sura för att dom inte får sitta på krogen och supa på nätterna längre,och gillar att bråka med Polisen. Det är nästan så man tror att det är samma pack som stormade Capitolium, som är här och bråkar.
Poliserna har svårt att mäkta med demonstrationerna och flera Poliser blev skadade.
 Men det här är priset vi får betala för att Sverige ska leka humanitär stormakt. Jag är så trött på  det här daltandet med packet. I riktiga länder skjuter Polisen gummikulor och brakar på med vattenkanoner istället för att knäböja framför buset.

Jag läste en gång att när Digerdöden härjade som värst på 1300 talet, då uppmanades folket att om dom blivit smittade så skulle dom gå ut i skogen och gräva en grop åt sig själva, och sedan sätta sig på kanten och invänta döden. Då var det bara för andra att skyffla igen gropen utan att ha fysisk kontakt med den smittade. På så sätt undvek de att sprida smittan vidare.
Undrar hur många färre döda av Covid-19 vi haft i Sverige idag med den taktiken?
Eller om vi stoppat alla utlandsresor i tid? Eller stängt alla skidorter? Gallerior?Restauranger?
 Eller Infört utegångsförbud?  
Men det är ju viktigare att ha en öppen demokrati än att rädda liv.9 kommentarer:

 1. Menar du att åldringar skulle orka taga sig ut från hemmen och till delas en spade och starta att gräva sina gravar?
  Inte hade väl någon invällare nedlåtit sig att ge ett "handtag".
  Annars är ju hela situationen med avlägsnade förråd och IVA
  personal och lokaler...
  Känns helt absurt att ett land som sverige en gång var kan falla så djupt.
  Och svensken reagerar ej.
  Voodoo?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åldringarna hade aldrig blivit smittade från början om vi stängt gränserna i tid.

   Radera
  2. Vi skulle ha stängt gränserna för 30 år sedan för att detta skulle haft någon effekt.//tompas11

   Radera
 2. Det har fullständigt spårat ur. Dock tror jag att regeringen bär en stor del av skulden till att folk börjar spekulera och konspirationsteorierna flöda. Dels p g a att de velat fram och tillbaka om munskydd etc och dels p g a att friskhetsintyg gäller för alla som kommer från andra länder, utom flyktingar.
  Ett virus gör ju ingen skillnad på anledningen att du kommer till Sverige.

  SvaraRadera
 3. Från det ena till det andra. Här till höger ser jag att det börjat röra på sig på Vardagsmighty. Man undrar ju vem som sitter bakom ratten på den sidan nuförtiden?

  När det gäller diskussionsämnet så är det bara att konstatera att det varit utom kontroll från första början, inte bara i Sverige, och att ifall vi kommer så långt som till vaccination så lär väl skiten ha muterat så vaccinet inte fungerar som tänkt. Förmodligen blir det återkommande vaccinationer årligen, som med influensavaccinet, och knappast gratis. Det som verkligen ökar på osäkerheten är att det verkar komma fler och fler vacciner på marknaden. Är dom jämbördiga, för man får väl inte välja utan får ta "dagens" när och om det blir dags. Går dom att blanda eller kan det bli en snedtändning då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar som om nån annan har tagit över Vardagsmighty?

   Själv tror jag bara på Ryska vaccinet Sputnik 5, eller var det Novitjok det hette ?

   Radera
  2. Inte ens Novitjok verkar fungera till 100% och den utvecklingen har man förmodligen satsat mera tid och pengar i än på Sputnik.

   Radera