Sök inlägg

torsdag 18 februari 2021

Jag har börjar spela om pengar

 Jag har alltid tyckt illa om pengaspel.

Det må vara nätCasino,trav,Lotto eller spel på matcher,det spelar ingen roll egentligen. Så fort det är pengar inblandade så blir folk konstiga. Hur många gånger har man inte hört kollegorna säga "bara travet går in så ska jag slänga nycklarna i bordet,och gå hem"  Folk blir som förhäxade av att deras talang eller deras tur ska göra dom till miljonärer. 
Själv har jag aldrig varit intresserad, utan blir snarast illamående varje gång jag ser reklam för pengaspel i någon form.

Jag har heller aldrig sparat pengar i fonder eller aktier eftersom det verkar vara nån slags pengaspel det med. Jag har haft pengar på sparkontot och nöjt mig med räntan,tryggt och säkert,tills räntan försvann. 
Då har jag istället tänkt att veteranbilar varit en god investering.Priserna har ju fördubblats på ca 20år för det mesta. Men nu när det börjar pratas om att förbjuda bensin och dieselbilar och tvinga alla över till elbilar,hur blir det då med veteranbilarna? Jag misstänker starkt att bränslepriserna kommer att skjuta som en raket i höjden för att skynda på övergången till elbilar. 
Veteranbilar  som drivs med bensin och diesel kanske blir osäljbara?

Hur blir det då med min pensionsförsäkring?
Jag har ju redan amorterat av alla lån,så hur ska jag få lite ränta på mina små besparingar? Du måste börja spara i fonder har alla sagt åt mig. Jo tack SWEDBANK har ju redan spelat bort min tjänstepension och dessutom sett till att jag inte får byta förvaltare.
 Men till slut lät jag mig övertalas,så nu har jag börjat spara i fonder.
 Det var inte lätt kan jag säga. Inte vill jag stödja diktaturer eller kriminella MC-gäng,eller gangsterklaner,inte heller skojare som blåser staten på mina skattepengar för att sen dela ut vinster till sina aktieägare. Egentligen vill jag överhuvudtaget inte satsa mina pengar i nån fond som förvaltas av kostymsnubbar som ser ut som bilförsäljare och är hälften så gamla som mig.Dessutom är ju fondsparande bara ett spel om pengar,och ibland rena pyramidspelet. 
Nu har jag iaf. köpt 6 olika fonder på Avanza bank.
Tycker jag det är kul att se hur fonderna går upp med 8 hundra ena dagen och ner med 5 hundra nästa? Nej! Jag hatar det! Ligger och funderar på nätterna om jag valt fel eller rätt,och när jag ska sälja. 
Jag är ingen gambler!

Vad är det för jävla skitsamhälle vi lever i när man tvingas spela med sina pengar på börsen för att "kanske" få en pension att leva på? När det inte längre går att ha  pengar på banken utan att dom äts opp av inflationen. Inte kan man ha dom i madrassen heller för plötsligt är dom inte giltiga längre.

Helst av allt skulle jag vilja kliva av det här samhället helt och hållet.

DET VAR BÄTTRE FÖRR!5 kommentarer:

 1. Ja i ett huj gjorde regeringen alla till kapitalister, spekulanter och fondsparare. Sen lurades folket att satsa pengar i Ericsson och bli rika. Jag tror Trisslotter ger lika dålig utdelning.

  Emellanåt hamnar man på banken för dom vill ju prata privatekonomi och bolla med mitt pensionsparande.

  "har du varit in o kollat hur det går? du borde kanske omfördela riskerna och blablabla.." då brukar jag säga åt dom att ifall jag var intresserad av sådant så kanske jag hade suttit på andra sidan om bordet.

  Sen vill dom promota sina etiska fonder. Då kontarar jag med att ifall dom har oetsika fonder där vapen- och sexhandel ingår så går jag all in för där verkar det finnas pengar att tjäna.

  Då brukar dom lugna ner sig och konstatera att vi synns igen nästa år.

  Förresten kom det flera email från Max Matthiessen där dom vill ha mera personuppgifter beroende på krav från myndigheten, för att förhindra penningtvätt. Ställde motfråga "har jag mycket pengar hos er" i deras svar tyckte dom att jag unde bortse från det tidigare mailet ;)

  SvaraRadera
 2. Staten och kapitalet sitter i samma båt...
  Staten vill att vi ska vara skuldsatta upp över öronen och bankerna vill att vi spelar bort pengarna på deras fonder.

  SvaraRadera
 3. För att kunna spela om pengar måste man ha några pengar att spela med. Just saying...//tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Närå. Avanza lånar gärna ut stålar att spela för.

   Radera
  2. Tack, men då avstår jag hellre. Jag har aldrig sysslat med spel och dobbel. Kanske är det därför jag har bättre ekonomi än de som spelar..?//tompas11

   Radera