Sök inlägg

torsdag 24 oktober 2019

Förskolebarn

Flera tusen barn går inte i förskola

Sveriges radio går ut med den inte helt otippade nyheten att i socioekonomiskt svaga eller socialt utsatta områden är det färre barn som går i förskola.. På ren Svenska betyder det att i invandrarghetton där en eller båda föräldrarna saknar arbete ,där stannar barnen hemma.
Inte konstigt alls tycker jag. Om föräldrarna kommer ifrån länder där man inte uppfunnit förskolan så känns det nog konstigt att släpa opp sin 2 åring tidigt på morgonen för att tvinga det stackars barnet att umgås i en jättegrupp med ungar ledda av underbemannade förskollärare som talar ett främmande språk. Speciellt om man själv inte arbetar och har all tid i världen att ta hand om sina barn, måste det kännas väldigt konstigt.
Så nu tillsätts en utredning som ska se över om det går att ha förskoleplikt i Sverige. vidare tycker hon att både mammor och pappor ska arbeta i Sverige.
  Ja visst! i ett socialist/ kapitalistiskt samhälle som Sverige blivit, där ska bägge föräldrarna jobba heltid så att dom har råd med sina jättelån och lyxiga överkonsumtion. Samtidigt ska barnen indoktrineras och lämnas bort för att kvitteras ut när dom blivit myndiga ,som välutbildade likriktade individer med goda betyg.

Okay! Jag köper argumenten om att utländska barn behöver lära sig Svenska.
Men annars vet i fan om det är så bra med förskola. Barn ska vara barn, och inte ryckas opp halv 6 på morgonen för att åka till förskolan där det är stressigt,stökigt och underbemannat. Där får dom lära sig att dricka spökvatten(lättmjölk blandat med vatten) genuspedagogik och att kön bara är en social konstruktion.

Plötsligt inser jag varför var och vartannat barn har ADHD eller utmattningssyndrom i förskolan.
Varför massor med barn inte klarar av att gå i skolan när dom blir äldre.
 Eller varför så många barn har fel kön och klimatångest.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar