Sök inlägg

torsdag 19 juli 2018

Det dysfunktionella Sverige

Det brinner i Sverige!

I skrivande stund brinner det på 35 ställen i Sverige. Trots att vi för bara några år sen hade den största skogsbranden i modern historia så verkar myndigheter och politiker helt tagna på sängen. Vi måste låna in brandsläckningsplan ifrån både Italien och Frankrike och helikoptrar ifrån Norge(detta trots att det brinner även i Norge) 
I går framgick det i SVTs Aktuellt att försvaret har 10 helikoptrar varav bara 3 är i luften. 
Anledningen var att piloterna har semester. 
Vi har inga befogenheter att tvinga piloterna att avbryta sin semester säger regeringen.Att piloter erbjudit sig att avbryta sin semester men fått nej av arbetsgivaren det kommenteras inte.
Huruvida Franska,Italienska och Norska piloter får nån semester det framgår inte heller. I Sverige är det tydligen viktigare att avtalsenliga semestrar hålls än att vi räddar landet från att brinna upp. Det fanns också 7 helikoptrar i marinen, men dom är inte utrustade med krokar. Det är väl för sjutton bara att ta in dom på verkstan och skruva fast krokar kan man tycka. Men marinen har ingen skyldighet att hjälpa till. 
Norge, Frankrike och Italien har väl heller ingen skyldighet att hjälpa till.

Att Sverige skulle köpa in egna flygplan och skaffa fler piloter det finns väl inte på kartan. Vi har ju inte råd. Men 43 miljarder i utlandsbistånd det går bra.
Man skäms ju att man är Svensk.

Nyss hörde jag på radion att det var helt ofarligt att andas in lite brandrök när den nu sprids över länet. Mycket märkligt eftersom regeringen nyss har gått ut med att det är livsfarligt att elda i vedspisen, speciellt om inte veden är torr. ca 1000 personer dör varje år p.g.a. vedeldning. Hur många hundra tusen dör av brandröken från surved som brinner? Nej just ja, brandröken var ju helt ofarlig.

Antingen är våra politiker och myndigheter helt dysfunktionella och korkade eller också så ljuger dom som en häst travar.

 


7 kommentarer:

 1. Inte ska Du behöva skämmas över att vara Svensk då vi ändå är delägare i dom släckarplan som kommer hit. Dom ingår ju i ett EU katastrofsamarbete som Sverige är med och pyntar i och som Sverige har all rätt att utnyttja.

  SvaraRadera
 2. Det kommer fram mycket information i dessa dagar, kanske EU skulle parkera några plan i Norden till kommande somrar.

  SvaraRadera
 3. Hade inte svenska regeringen, och svensk media talat skit om Ryssland hela tiden, kanske vi fatt andvanda deras stora vattenbombare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryska brandbekämpningsplanen tar 60 kubik vatten, Italienska planen 6 kubik. Behöver man säga mer?


   Mvh Skogåsbon

   Radera
  2. Tänk om Ryssland hjälpte oss och lyckades släcka bränder som dom andra inte klarar av. Vilka problem våran regering skulle få. Det viktigaste är ju att hålla rysshatet igång.

   Radera
 4. Skogåsbon. Ryska planen kan inte själva ta vatten från sjöar utan måste fyllas med slang när dom står stilla och kräver när dom har sin 60 kubik i magen en startsträcka på 3000 m.

  SvaraRadera