Sök inlägg

söndag 15 juli 2018

Dalarocken

Sveriges första och bästa Rockfestival gick i graven 1996
P3 live var där dom sista åren och spelade in liveband eftersom Dalarocken hade sån fingertoppskänsla med att få dit artister som slog igenom året efter att dom varit på Dalarock. Sista året kom det bara 5000 personer till Dalarock. Men vad värre var bara 2000 betalande. Resten kände nån som fixade friplåtar.
Så man kan gott säga att girighet dödade dalarocken.

Nu har i alla fall några entusiaster startat opp ett nytt Dalarock i liten skala. Men det är bara namnet som dom har gemensamt. På nya Dalarocken verkar det mesta gå ut på att sälja öl. På gamla Dalarock tog man med sig egen öl istället. Nu blir man utslängd om man försöker med det. Ny Dalarock liger inte ens på rätt ställe, utan inne i Hedemora centrum istället för på motorstadion. Inte heller har man nån camping eller ens parkering, så det var nog bara Hedemorabor som tog sig dit.

Jag var bara där på Lördagen som började med gamla gitarrhjälten Clas Yngström och hans Sky High. Dom spelade på gamla Dalarocken 3-4 gånger.Dom var skitbra fortfarande!

Här ses Yngström ta några Hendrix-riff

Efter det var det ett kasst reggaeband som hette Dubland.
Dom hade nästan allt förinspelat, sånt suger. Blää!

Sen kom Ebbot!
Hans gamla band Union carbide produktions spelade på Dalarock 1990.
Jag såg tyvärr inte den spelningen, men har hört att dom hade sjömanskostymer och klättrade i scenställningen. Däremot såg jag bandet dagen efter på förmidagen i gräset framför stora scenen när dom åt frukost bestående av Bloody marys.

Om Ebbot druckit några Bloodys i går vet jag inte men han såg väldigt mosig ut, vilket han också sa att han var. Men han sjöng och spelade bra som den Gud han är.

 Nåt klättrande på scenställningen var det inte tal om. Han gick nämligen sämre än Zeb Machahan, och efter halva spelningen ville han sitta ner. Det var mycket omständigt men till slut lyckades han sätta sig på scenkanten.
Sen gick han ner och fortsatte att spela i publikhavet.
Min älskling fick en nära- EBBOTupplevelse


Detta är inte Fleetwood mac ifrån 1973
utan Lisa Lystam familyband
Spelade gammal hederlig blues. 

Jag hoppas i alla fall att det blir fler Dalarocksfestivaler. Gärna på motorstadion.

3 kommentarer:

 1. Det var ju några intressanta band/artister, som jag gärna hade sett live, alla dom du räkna upp.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. En artist som konstigt nog inte spelat i Sverige är Anders Osborne. En emigrerad svensk som är stor i USA. Gillar man Neil Young mfl från 70-talet så är det bara att supa in hans musik. Låttips :Mind of a junkie. I albumversion.

   Radera