Sök inlägg

torsdag 8 mars 2018

Strafftullar

Trump vill införa strafftullar på stål och aluminium
Och Sverige och EU blir fullständigt rasande.

Är det bara jag som tycker att det här är hyckleri? Svenska politiker brukar ju värna om miljön. Vi ska köpa närproducerat istället för utländskt heter det.
Det är bra för miljön med korta transporter heter det. Och det är bra för Svenskt företagande om vi köper Svenskt heter det också. Svenska politiker är till och med så värna om miljön att dom vill påverka miljön i andra länder. Det var ju T.ex. Inte länge sen som Svenska politiker ville stoppa kolkraften i Tyskland på grund av miljöskäl. Det av regeringen tillsatta miljömålsrådet vill att vi tar större ansvar för miljön utomlands.

Nu vill alltså Donald Trump sätta strafftullar på stål och aluminium från utlandet så att den inhemska stålindustrin ska få ekonomiska fördelar. Om det lyckas så blir det fler jobb i USA och en massa transporter av stål över halva världen blir inte av.
 Det är ju jättebra för hela världen att nån vill göra nåt för miljön. Borde inte EU och framförallt Sverige vara glada över minskade utsläpp från jättestora fraktfartyg? Neej helt plötsligt bryr sig Sverige inte alls om miljöaspekterna när våran export är hotad. Våran tillväxt måste öka så aktieägarna blir glada. Vi ska sälja bilar till USA men helst inte köpa några bilar därifrån.
Hyckleri!


Sen kan jag meddela att både Trump och Löfveń ljög på deras möte.
Trump säger att det går bra för Både USA och för Sverige... Jo tjena.
Usa har en skenande statsskuld på 20 biljoner Dollar ca 490 tusen kronor per innevånare . Sverige har en statsskuld på 125 tusen per innevånare.Är det bra ?

 Sen säger Trump att Sverige har problem med invandringen och Löfven skyller det på den förra regeringen.
Pah... Jag minns nog vem som ville ta hit flest och lovade allt till alla.

Vi ljuger så bra
 

8 kommentarer:

 1. Hej.

  Då ska vi inte ens börja rada upp Sveriges och EU:s tullar och liknande gentemot Kina och andra stater...

  ...eller Postnords nya roll som skatteknekt åt (s)taten när man privatimporterar från Kina.

  Eller LO-fackens roll som pådrivande i att permanenta både hög invandring och hög arbetslöshet och protektionistisk arbetsmarknadslagstiftning och utvisning av skötsamma arbetskraftsinvandrare för petitesser.

  Eller Timbros och Svenskt Näringsliv många lögner om vårt behov av arbetskraftsinvandring, och hur invandring skulle rädda pensionssystemet.

  Jodå, Löfven fick sitta vid vuxenbordet, men det var nog pojkarna Wallenberg m fl som skötte de verkliga förhandlingarna.

  Inte för att svenska journalister förmår ställa frågor om sådant.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. Löfven åker ut i världen och skämmer ut Sverige än en gång. Tål snart inte läsa hans namn, än mindre se honom på bild :(
  Trump vet nog redan hur det ligger till med allt och att Löfven inte gjort något alls för att vända den trend han skyller på Reinfeldt.

  SvaraRadera
 3. Bra analyser och kommentarer, som jag instämmer i till fullo.
  Trump har heller inte så mycket annat att välja på, eftersom han sade i välrörelsen att han skull hjälpa dom fattiga städerna, som haft stålindustrin som största inkomstkälla.
  Kinesiskt armeringsjärn är så mycket billigare an Amerikanskt dito.
  Personligen så tror jag inte att den Svenska metallindustrin kommer att påverkas så mycket, eftersom den Svenska metallindustrin tillverkar högkvalitativa metaller. Det kommer dom som behöver det köpa ändå.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige hoppas på undantag från strafftullarna. Men vi kan inte både ha kakan kvar och äta upp den. Hade vi stått utanför EU så hade det säkert gått bättre med undantag, men nu är vi med och tvingas in i EU-fållan.

   Radera
 4. Som jag föreslagit tidigare så skulle det redan helt "amerikaniserade" Sverige hellre sökt som delstat till USA och därefter skött all handel mellan USA och EU 😁😁😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Grogg: Det var fan i mig något av de bästa förlag jag läst om.

   Mvh Skogåbon

   Radera