Sök inlägg

onsdag 14 februari 2018

Landsbygdens fiende Nr:1

Miljöpartiet drar igång välrörelsen med att kräva förbud för bensin och diesel

Först blev jag förbannad och tänkte att hur mycket dårskap ska vi tåla från dessa verklighetsfrånvända galningar i MP? Sen sansade jag mig och kom på att det är ju genialt egentligen. Med dessa utspel så minimeras ju chanserna för MP att sitta kvar i riksdagen.

Folk på landet har ju länge vetat om att MP tveklöst är det största hotet mot landsbygden, men bland folk i stan finns det fortfarande många som tror att MP är bra för landet. MP målar upp en drömbild av en grön stadskärna där folk glider runt på elcyklar eller åker tunnelbana som går på grön el. Snöskottningen sköts med global uppvärmning...Eller så har man inte löst det än..Feministisk snöröjning var det visst.

För ca 10 år sen då ville MP att alla på landet skulle ha etanolbilar. Det var så bra för miljön att man tvingade mackägare att installera Etanolpumpar. Många mackägare hade inte råd, och fick lägga ner istället. Dom som skaffade pumpar står nu med dyra pumpar för E85 som ingen använder. Det visade sig att det inte alls var bra för miljön med tillverkningen av etanol, och att göra bränsle av produkter som går att göra livsmedel av var ju ganska oetiskt. Hade regeringen och MP istället satsat på Metanol så hade det blivit både billigare och bättre för milön (Metanol görs av skogsavfall)

Nu vill MP frälsa oss med El-bilar istället. Men elbilar är inte alls bra för miljön. Man flyttar bara utsläppen nån annanstans. Och tillverkningen av Elbilens batterier är en miljökatastrof. Dessutom  kommer det aldrig att fungera på landsbygden med elbilar. Dom är för klena, kan inte dra släpvagnar eller lasta tungt. Har för kort räckvidd, och hur ska man ladda dom mitt i skogen utan el?

När MP föreslår att bensinen ska förbjudas så föreslår dom samtidigt en App som ska fungera att betala all kollektivtrafik med. Jo tjena! Undrar om den Appen skulle funka att betala timmerbilen eller slamtömmaren med, om man får åka med?
Jag tror inte att MP vill ha nån landsbygd.


15 kommentarer:

 1. Men, många av väljarna använder inte bil! Många röster finns det att hämta där. Vinster i välfärden, usch och fy, alla vill förbjuda något och INGEN ser helheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att dom inte kräver förbud på flygbensin...Kan det vara så att väljarna som inte åker bil gärna vill flyga?

   Radera
 2. Hej.

  Ju mindre en person kan klara sig själv, desto mer beroende av staten är denne.

  Eftersom målet är fostran av folket, så att folket skall tycka, tänka och göra som nomenklaturan anser att de borde, så måste alla möjligheter att göra något annat än vad staten sagt du skall göra avlägsnas.

  Annars kanske jag eldar med ved, som jag fällt, kapat, huggit och staplat själv. Annars kanske jag äter djur jag föder upp själv, växter jag odlar själv och dricker äppelmust jag gjort själv. Annars kanske jag byter något jag kan eller något jag har mot något grannen har eller kan - utan staten och partiets inblandning.

  Glöm aldrig att Mp:s rötter är inom den maoistiska rörelsen i Sverige. Hos de som när Sovjetunionens förtryck och betongsosseri inte längre kunde förnekas valde att se Kina och Kambodja som förebilder.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst vill dom kontrollera oss. Räntebidragen och den låga räntan är nog också en fälla. När den slår igen har ingen råd att gå i pension eller att jobba deltid.

   Radera
 3. För ca 30 år sedan hade vi på jobbet ett par raggare. På frågan vem dom tänkte rösta på svarade dom båda två MP !!!? Undrar hur dom tänkte då? Dom var även grannar men körde i varsin jänkare till jobbet.

  På mitt nuvarande jobb äger den miljöansvarige 5st jänkare med V8or, en båt med dubbla V8or samt en tjänstebil med en 6a. Undrar ifall även han kompletterar sitt miljöansvar med att rösta på MP?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också några V8or. Men jag kör bara några 100 mil om året med dom, dessutom miljökompenserar jag genom att inte åka flyg.

   Radera
 4. Det är 25 år sedan jag gjorde en flygresa och tankade bilen i december senast. Någon som tror att JAG är grön?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha! Då är jag värre, det var 45 år sedan jag gjorde en flygresa! Dock tankade jag bilen senast den 19 december och jag är defintivt inte grön. //tompas11

   Radera
  2. Ni är ju mer gröna än en Miljöpartist.

   Radera
  3. Nej då, det är bara textens färg som är grön. Annars så ser det mesta i det här landet ut som bakgrundsfärgen på denna blogg. //tompas11

   Radera
 5. Dessutom så skall elbilarna laddas med ström, och mycket av den strömmen kommer väl från Tyska kolkraftverk?
  Koldioxiden är ett globalt problem, om det nu är ett problem, det är inte alla forskare som håller med om det. Detta med koldioxidens påstådda problem, är ganska komplext, när man tittar på alla saker som påverkar jordens temperatur.

  Miljötalibanerna går så mycket på känslor, och vad dom tror på, dom tittar inte på alla fakta i ämnet, och i den mån dom tittar på fakta, så är det bara sådana fakta som stödjer deras tro.

  Vad det gäller koldioxiden, så det vi i Sverige har lyckats minska på tio år (alla tio år inräknade), kompenserar Kineserna på ca. en vecka!!

  Dessutom så bygger tydligen Kineserna ett nytt kolkraftverk i veckan.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koldioxiden är inte ett problem och har heller aldrig varit ett problem. Vad som är ett problem är egentligen de personer som hävdar att koldioxiden är ett problem. Mer koldioxid gör öknarna grönare, skogarna växer bättre och skördarna ökar vilket gör att fler människor kan tas ur fattigdom och elände. Vem vill ha ett kallare klimat och därmed sämre förutsättningar för all växtlighet och oss människor? Är det inte kallt nog som det är nu? //tompas11

   Radera
 6. //tompas11: Precis. Det som påverkar jordens temperatur mest, är jordens avstånd till solen, och det varierar, eftersom jordens bana inte är konstant. Det är därför vi haft istiderna, och även perioder med varmare klimat.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att MP åker ur i valet i höst. Det enda som möjligen skulle vara värre är om FI kommer in. Men jag hoppas även att väljarna är lite klokare än så.
  Hur som helst finns det inget gott som kan komma ur MP, vilket det du skrivit redan bevisat.

  SvaraRadera
 8. Eva-Lisa: Jag kan bara hålla med dig, till 100%!!!

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera