Sök inlägg

tisdag 26 april 2016

Mångkulturella Sverige

Det här är en uppdatering av ett 2 år gammalt  blogginlägg.

I Sverige har det blivit väldigt inne att hylla mångkulturen.
Men vad menas med mångkultur i Sverige ?

Är det Indianer som spelar panflöjt till förinspelad bakgrundsmusik, på torget ?
Är det att köpa kebab av en Kurd på den lokala pizzerian ? Eller kanske thaimassage med happy ending ?

För det verkar ju inte vara några Svenskar som på allvar är intresserade av att ta till sig nån främmande kultur förutom den Amerikanska. Nästan alla filmer på bio och på TV är Amerikanskt och folk verkar älska det. När jag själv säger att jag mycket hellre ser på film i från Sydkorea,Frankrike eller Finland då möts jag med misstro.

samma sak med musik.
Nästan all musik som svenskar lyssnar till är antingen Engelsk eller Amerikansk. Varför tar ni inte till er musik ifrån andra kulturer när ni nu vill vara så mångkulturella ? T.ex. så buar folk så fort det kommer nåt etniskt kulturellt inslag i mellodifestivalen.Ska såna där musiker ifrån konstiga länder få nån uppskattning då ska dom sjunga på Engelska med rätt accent och helst ha en Svensk låtskrivare också.
Det kanske inte är musik och film som ska vara mångkulturell då ?
Vad är det då för mångkultur ni vill ha då ?
Är det seder och bruk och extremism ni vill ha då ?
Kanske månggifte ,omskärelse och burka ?
Svenska politiker och PK-maffian verkar ju tycka att det är kul att bära slöja i alla fall. Slöjuppror.

Men där går tydligen gränsen för vad som är ok i Sverige även bland mångkulturivrarna. Burka och Niqab som täcker hela ansiktet utom ögonen är tydligen ok trots att det är förbud mot maskering i Sverige,men när nån religiös fanatiker vägrar att ta kvinnor i hand då brakar helvetet lös inom politiken. Självaste statsministern går ut och säger att i Sverge tar vi varann i hand punkt slut.
Men samtidigt så finns det dommar på att det är diskriminering att vägra nån ett jobb för att hen inte handhälsar.  Men det gäller tydligen inte i politiken som ska vara så PK och fördomsfri och säger sig beivra mångkulturismen.
Jag får inte ihop det.

Samma sak med nationalism. Nästan alla andra kulturer än våran är öppet nationalistiska. När då en politiker i Sverige med utländsk bakgrund träffar sina nationalistiska kompisar i från hemlandet då är det åt helvete och han får sparken.
Var det inte så här ni ville ha det ?
Vad är det för jävla mångkultur ni vill ha då ?

BITTERPITTEN tycker att ni är ett gäng korkade hycklare hela bunten som snackar om mångkultur men inte är ett dugg intresserade egentligen.Här nedan kan ni se en musikvideo med en av BITTERPITTENS mångkulturella favoriter .Den fantastiska Ukrainaren Verka Serduchka ,mest känd för att han nästan vann Eurovisionschlagerfestivalen iförd Foliehat ,2007.
Låten nedan har jag ingen aning om vad den handlar om men det ser ut att vara nån parodi på Ryska soldater.


Om ni efter det här fortfarande tycker  bättre om Beyonce eller Justin Bieber så bör ni kanske omvärdera eran inställning till mångkultur.

2 kommentarer:

  1. Just det där med skillnaden mellan DO-anmälningarna kring handskakningarna och när politiker vägrar göra det, reagerade jag också på. För om det nu är fastlaget att man i Sverige skakar hand, då kan inte någon som vägrat göra det och därmed t ex inte fått ett jobb, känna sig kränkt heller. Rent logiskt i alla fall. Men logiken är något som sällan tillämpas i det här landet längre, så vi får väl se vad DO kommer fram till nästa gång ett sådant fall anmäls dit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska komma ihåg att det inte är så ofta som Svensk politik är logisk ;)

      Radera