Sök inlägg

söndag 11 oktober 2015

Kungahuset på deken

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har nyligen besökt Dalarna.

Dom åker runt träffar folk,företag och hälsar på skolbarn och är trevliga.
Men hur ser dom ut ?

Det är dom tråkiga 2 i mitten som är Prinsen &Prinsessan
Om Kungahuset ska leka låtsasdiktatur och upprätthålla nån slags status som Sveriges dyraste supermänniskor ,då kan dom väl inte åka runt i stövlar och täckjacka och vara folkliga.
Vad ska folk tro ?
Att dom är vanliga Svenska ungdomar som vunnit Paradise hotel ?
Dom är ju för sjutton adliga och lever på våra skattepengar.
Kungahuset kostar oss skattebetalare ca 125 miloner Kr/år,då kan man väl förvänta sig lite mer.
Eftersom alltihop bara är teater så kan dom väl åtminstone spela med.
Folk tar på sig folkdräkt och gör sig fina i tron att dom ska träffa en bedårande Prinsessa med vacker klänning och en glittrande tiara på huvudet,och att prinsen har mantel och kommer ridande på en vit häst.....Men dom får två ungdomar i stövlar och täckjacka....Stackars skolbarn vad besvikna dom ska va.
Det är ingen ordning på Kungen heller.
Han är ju inte ens krönt.
Den sista krönta kungen var Oscar II

Han såg åtminstone ut som en  riktig Kung.

Nej om kungahuset inte ens kan låtsas att dom är Kungliga längre då kan dom lika gärna lägga ner hela skiten...Gör om slotten till flyktingförläggningar istället,då kanske inte flyktingarna klagar på boendet längre.
Och kom inte och snacka om att kungahuset gör sån bra reklam för Sverige utomlands...Vilket skitsnack....En massa folk tror ju att vi har en diktatur i Sverige ,tack vara kungahuset...
Jag hörde t.e.x en intervju med Raul Castro(diktator på Cuba)  Han menade att Sverige hade ingen rätt att klaga på att dom inte har fria val i Cuba så länge som Sverige inte har en folkvald statschef.

Lite svårt att förklara för folk som lever under förtryck varför vi låtsas att vi har en Diktator.
Det är ju lite Coolt med Kung liksom.

7 kommentarer:

 1. Ett kungarike för en häst... //tompas11

  SvaraRadera
 2. På tal om kungahuset som turistattraktion. Enligt turistrådets undersökningar så hamnar kungahuset på 22a plats. För övrigt så drar ju inte kungahuset turister till övriga Sverige. Har Du nånsin hört nån turist i Säter frågat efter kungen?

  SvaraRadera
 3. Jag har alltid tyckt att kungligheterna skulle klä sig lite kungligare åtminstone när de ska träffa barn. Hur många tillfällen får barnen att träffa en riktig prinsessa? Då kan de väl åtminstone kosta på sig att se ut som barnen förväntar sig istället för jeans och tråkig jacka!?

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte du skrev "Jag har alltid tyckt att kungligheterna skulle klä sig lite kungligare åtminstone när de ska skaffa barn" vi får väl hoppas dom gör det åtminstone :)

  SvaraRadera
 5. Typ raffset i guld och diamanter då...?

  SvaraRadera