Sök inlägg

tisdag 11 augusti 2015

Pappamånad

Såg en reklamfilm på TV häromdan.

Som vanligt när jag ser en reklamfilm så missar jag budskapet och vilken produkt dom vill lura på mig(jag måste vara mardrömskunden för reklammakarna)
I.a.f så antydde reklamen att vi är så mycket bättre människor nu för tiden än vi var förr....
Vi bryr oss mycket mer om våra barn nu när vi har "Pappamånader"
Jag förstår verkligen inte hur ett statligt krav på att dela 3 månader åt pappa och 3 månader åt mamma skulle va att bry sig mer om våra barn än vad vi gjorde förr...Låt familjen själv bestämma vem som ska va hemma med barnen...Jag var själv hemma mycket med mina barn när dom var små...Barnens Mor var mer med dom när dom var så små och dom skulle ammas, och jag var mer med dom när dom var lite större...Det tror jag dom mådde bra av... Men nu ska allt delas lika i 6 månader sen ska barnen in på dagis....På dagis är det stökigt och högljutt och aldrig lugn och ro....Barnen blir överstimulerade och inlemmade i det socialistiska ledet....Inte undra på att alla ungar har bokstavskombinationer som diagnoser nu för tiden....Jag tror att Barn under 2 år mår dåligt av dagis
Dom behöver lugn och ro,och tid att knyta an till sina föräldrar.

Själv gick jag aldrig på dagis och inte mina barn heller.
Om dom som strävar efter öronmärkta Pappamånader verkligen vill göra något bra för sina barn så tycker jag att dom kan stanna hemma några år med sina barn istället för att skicka dom på uppfostringsanstalten förskolan(dom kommer ju för fan hem som små veganer)

Någon kanske invänder att dom inte har råd att vara hemma med sina barn efter föräldraledigheten.
Allt är ju en prioriteringsfråga ?
Vill man ha ett nytt vitt Carpe diem kök , semesterresor,surfplattor, nya mobiler vartannat år,tattueringar,IKEA möbler,nya dyra kläder....Eller vill man uppleva sina barns uppväxt tillsammans med dom,och slippa slita upp dom tidiga morgnar och skicka iväg dom till massindustrin.

Visst fan var det bättre förr !


8 kommentarer:

 1. Intressant om man kunde koppla koncentrationssvårigheter, brist på hyfs och katastrofala skolresultat till allt tidigare start på dagis.

  SvaraRadera
 2. Huvut på spiken, som man säger. Näst bäst, eller kanske bäst är en bra dagmamma som våra barn och barnbarn har och har haft.

  SvaraRadera
 3. Konstigt att alla som inte haft barn på dagis alltid vet att deras alternativ är bäst. Nu får jag ju skämmas som varit så hänsynslös att jag haft barnen på dagis. Usch vilken usel människa jag är.

  SvaraRadera
 4. 3 år för att vara på den säkra sidan.

  SvaraRadera
 5. OT men nuförtiden verkar alla barprogram , framför allt bestå av ett enda långt skrikande. Vissa ungar tar ju åt sig och tror att det är så man skall hålla på.

  Värst är väl att hörselskydd behövs i skolan. Hur ska barnen kunna höra vad läraren försöker lära ut?

  http://www.hd.se/nyheter/skane/2013/12/09/horselskydd-allt-vanligare-hjalpmedel/

  SvaraRadera
 6. Mina ungar började på dagis när dom var ett, fast jag tror ändå att Bitterpitten har rätt.
  En annan som har jävligt rätt, är Grogg. Värst är dom amerikanska barnprogrammen, som verkar ha som mål att få alla ungar så gapiga och med så kass attityd som möjligt.

  SvaraRadera
 7. Såååå sant, som vanligt!

  SvaraRadera