Sök inlägg

torsdag 18 juni 2015

Svenska Sopor


Vi Svenskar är duktiga idioter.
Vi står snällt i kön.
Vi pantar burkar.
Vi sopsorterar.
Först betalar vi kommunen för att hämta våra sopor med sopbilen...Sen får vi en broschyr ifrån kommunen där det står att vi måste sopsortera och köra alla soporna in till tippen eller sopsorteringsstationen själva....Eftersom bara sopbilen tar den lilla delen av våra sopor som dom väljer att kalla brännbart,oftast det som jag skulle ha eldat själv iaf.

Vi betalar alltså kommunen för att göra jobbet som vi själva får göra. Sen betalar vi själva bensinen till våra bilar som kör soporna till tippen.
Sen tror vi att vi gör något bra för miljön.

När jag var på tippen en gång fick jag bannor för att jag i min enfald trodde att spånskivor,masonit och målade träplankor var brännbart....."Nej nej" sa sopgubben... Bara rent trä får brännas.

Nu läser vi att vi är så duktiga att sopsortera i Sverige att sopförbränningsstationerna måste importera sopor att elda. Osorterade giftiga sopor från hela Europa som nu förstör Sveriges miljö...Dels genom att giftig rök sprids i luften och dels genom att Giftig aska från sopförbränningen dumpas på tippen.
§

Länderna som säljer soporna till oss slipper ju också att ta tag i sina egna miljöproblen och skickar gärna skiten till oss istället....Så medan Cheferna på sopvärmeverken gnuggar händerna av förtjusning över sina lysande miljövidriga affärer som förstör miljön så fortsätter vi duktiga medborgare att sopsortera och panta burkar.
Panta burkar förresten...
Det är inte ett dugg bra för miljön att panta burkar...Aluminium är dyrt och energikrävande att smälta ner och återvinna...Likadant är det med Petflaskor....Däremot är glasflaskor som pantas och diskas och återanvänds jättebra för miljön... Vi hade ett sånt system både för systemflaskor och läskedrycker i Sverige,men så gick vi med i EU.
Var en duktig idiot.
Panta burkar och flaskor och sopsortera.
Slå dig själv för bröstet för att du är bäst i världen och SVENSK.

Läs också

10 kommentarer:

 1. Så sant så sant, utom det att det är dålig affär att smälta om aluminium.
  Göra aluminium av malm är mångdubbelt mer energikrävande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst ,men det är mycket billigare med glasflaskor.

   Radera
 2. Ja är det inte sjukt så säg, men aluminiumburkar tänker jag fortsätta med. Det är en riktig miljövinst. Som föregående kommenterat, aluminium är grymt dyrt och energikrävande att framställa. // Johan

  SvaraRadera
 3. Föst betalar vi för sophämtning. Sen återvinns energi ur soporna som vi får köpa tillbaka. Försök räkna på i hur många steg det betalas skatt och moms så ser man vilken guldgruva det handlar om.

  SvaraRadera
 4. Där jag bor (Dortmund) finns det en sopfraktion som heter "Wertstoffe". Värdefulla råmaterial alltså. Typ mjukplast och metall. Men tror någon att vi får betalt för det, eller ens får lov att lämna det gratis? Ånä, man får vackert betala för privilegiet att låna en tunna som man kan lägga "värdefulla råmaterial" åt kommunen i.

  Det är inte bara svenskarna som är lurade, utan alla rejäla människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man...Då skyller vi väl på EU.

   Radera
 5. Politikerna sitter väl på krogen, och bara garvar åt oss. Snart är det väl dags att höja skatterna också.bla. för att sopsorteringen är så dyr.

  Mvh Skogåsbo

  SvaraRadera
 6. Jag betalar kommunal sophämtningsavgift året runt men soptunnan töms inte annat är några gånger per år. Avgiften, säger kommunen betyder inte att de ska regelbundet hämta soporna. Grannen är en kommunpolitruk och de behöver inte betala någon sophämtningsavgift alls trots att den är obligatorisk för alla fastighetsägare.

  SvaraRadera