Sök inlägg

tisdag 2 augusti 2022

Bara lata politiker höjer skatten

Träffade 2 av mina bloggläsare idag,som tyckte att jag bloggar för lite

så här kommer ett nytt inlägg.

 

Moderaternas wannabee Finansminister

Elisabeth Svantesson säger att bara lata politiker höjer skatten.

Antingen ljuger hon så hon tror sig själv eller också skulle hon bli den första Moderata finansminister någonsin som inte höjer skatten. Moderaterna brukar ju som bekant sänka inkomstskatten åt miljonärer, men finansiera det genom att höja en massa punktskatter som främst drabbar låg- och medelinkomsttagare. Förra gången dom satt vid makten så höjde dom bland annat Bensin,Diesel och elskatten, men det räckte ju ändå inte,så dom skrotade försvaret och krossade Polisen för att spara in på skatten. 

Inför förra valet hade Moderaterna på förslag att höja matmomsen, men det kanske Svantesson har glömt ? Hon kanske också har glömt att sossarna i detta nu regerar på Svantessons budget, där det bland annat ingick höjd elskatt och höjd Diesel och Bensinskatt.

Men hon har naturligtvis ändrat sig nu och tänker driva en helt annan politik än hennes företrädare ,och hon själv tänkte för ett år sen. Hon tänker satsa massor med pengar på att rusta upp försvaret och Polisen. Hon vill ta bort elskatten,sänka Bensin och Dieselskatten, bygga nya Kärnkraftverk och allting ska finansieras med sänkt skatt?.....Kanske måste hon höja statsskulden också?..Men det ska nog gå bra det är ju stabilt låga räntor,som Moderaterna brukar säga.

Ja säga vad man vill om Sossarna,men dom skäms iaf. inte för att höja skatterna.     Sen hur dom fördelar skatterna det är ju en annan sak.

Sen kan jag ju tycka att det är lite märkligt att folk som har råd med husbil,elbil,dyra mobiler,läsplattor ,och A-traktorer till sina uppfostrade ungar samt tre utlandsresor per år kan tycka att dom har hög skatt?

 

 Hej hej..Hemskt mycket skatt!


 


10 kommentarer:

 1. "Det är häftigt att betala skatt", eller hur?

  SvaraRadera
 2. Även om jag inte tycker att Mona levde opp till det uttalandet,så håller jag med henne.
  Jag har inget emot att betala inkomstskatt. men jag hatar alla punktskatter på mat,el, diesel,försäkringar,villor,bilar.mm.

  Men visst! Skatt är stöld! så då kan vi lägga ner alla vinster i välfärden så får alla friskolor och privata vårdcentraler finansiera sina verksamheter utan skatter. Bankerna ska inte ha några bidrag i kristider.Låt dom konka bara. Dom rika som har pengar kan få sjukvård,dom fattiga kan ligga på gatan och dö.Dom får skylla sig själva att dom är lågbegåvade idioter.

  SvaraRadera
 3. Friskolorna å dom kommunala får väl samma peng per elev så hur presterar många friskolor bättre å dessutom kan ägarna ta ut "vinstpengar"?! Verkar som dom kommunala mera är skyddad verkstad för underpresterande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tex. Engelska skolan har berättat hur dom gör vinst.jo det är stora klasser färre lärare och lägre löner. Sen har det ju varit många reportage i media som berättat om lärare som blivit tvingade av sina rektorer att sätta höga betyg.
   Det är även så att i områden där det inte går att få bra lönsamhet på skolorna där vill ingen etablera friskolor,men då blir kommunen tvungen att driva skolor iaf.

   Radera
  2. Friskolor får lägre skolpeng per elev. Kommunen säger sig har administrativa utgifter för dem.

   Radera
  3. Jo,jag vet att det är så.Min sambo är lärarinna i en friskola. Det finns både bra och dåliga friskolor. Men en sak är säker. Riskkapitalisterna är inte intresserade av skolundervisning,bara av pengar. Och dom religiösa friskolorna borde aldrig tillåtits. men det är en annan fråga.

   Radera
  4. Ja du har så rätt men...Mina barnbarn går/har gått i en friskola. Rena drömmen. Kan de erbjuda den skolan skiter jag i om de går med vinst.

   Radera
  5. Håller med, så länge skolorna är undermåliga går folk till friskolorna oavsedd om det gör att allmänna skolor får färre pengar. Det samma gäller för vårdcentralerna, då gnäller man på internetläkare och privata vårdcentraler; men hade man skött det med tillräcklig bemanning inom regionerna skulle man inte behöva gå till andra alternativ. Jag själv har många olika sjukdomar och har valt en privat vårdcentral, där jag vet att jag alltid träffar samma läkare som rent faktiskt läser min journal innan jag kommer och han pratar svenska, detta har inte Landstinget kunnat leverera på 30 år.

   Radera
  6. Privat vårdcentral, jo tack, det anlitar jag med, men kanske inte tillräckligt privat. Jag bad om borreliatest men det vägrade 1a läkaren. Däremot undrade nästa läkare, när jag blev kallad till efterkontroll, ifall jag hade kollat... detta efter sjukhusvistelse med intravenös behandlign med kortison för balanrubbning. Borrelia har jag testat skarpt läge nu.

   Radera
  7. vilket jävla skit :-(

   Radera