Sök inlägg

lördag 26 februari 2022

Putler

Kriget i Ukraina

Får mig att tappa tron på mänskligheten fullständigt. Vi har inte kommit nånstans på flera tusen år.Jämlikhet, demokrati och människors lika värden är bara tomma ord som inte står för nånting alls. Världen styrs fortfarande av galna psykopater som skickar sina undersåtar i döden utan att blinka. Putin beordrar unga pojkar att skickas in i döden för att själva döda sitt brödrafolk i Ukraina. Vägrar dom blir dom själva dödade. I Ryssland har modiga människor i minst 50 städer demonstrerat emot kriget trots att dom riskerar långa fängelsestraff. Dom är trötta på Putins vanstyre, och att han drar Ryssland i smutsen.

Omvärlden fördömer Putin!

Som att han skulle bry sig om det. Att spärra några konton för honom och Labrov är ju bara patetiskt. Tror nån att Putin och Labrov skulle bli utan pengar för att några lyxkonton i Europa blir spärrade? Det har ju varit önskemål om att spärra SWIFT som är ett betalningssystem för internationella transaktioner. Men då kan inte Tyskland och andra Europeiska länder köpa gas av Ryssland,så det blir inget med det.Att vara utan gas är väl ingenting jämfört med vad Ukraina går igenom nu. Här i Sverige är vi lite hånfulla åt Tyskarna som gjort sig beroende av Putins gas, men det märkliga är att ingen pratar om att vi köper Uran till våra kärnkraftverk från Putin.Är inte det dubbelmoral? Menar vi allvar får vi väl sluta köpa uran nu då. Sluta köra elbilar och stäng ner Serverhallarna och värmen i alla hushåll som inte har vedeldning, så klarar vi nog det. Det vore en fin gest.

Nu får inte Ryssland delta i Eurovision heller, naturligtvis rätt,men det påverkar ju ingenting. I Sverige ska vasaloppet inte hissa den Ryska flaggan(det var ju modigt och starkt) Svenska bandylaget åker inte till Ryssland heller. Jag får väl dra mitt strå till stacken och sluta leka Ryska posten, och sluta använda min Ryssmössa.

 Sverige ska vara neutralt i krig så vi står bara passivt och tittar på. Men vi räknar själva med att få hjälp av våra grannländer och Nato om vi skulle bli attackerade. Pinsamt!10 kommentarer:

 1. Jag får väl draga mitt strå till stacken: slutar använda min gamla ryska två linsiga reflexkamera från 1952.
  Faktiskt helt ok!
  ( inom parantes: det gjorde jag redan för 67 år sedan...)

  SvaraRadera
 2. Senaste Sverigenytt gör mig faktiskt glad.
  Det var länge sedan.
  Lite stake i beslut i alla fall...
  Senast 1939-45.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får väl se om vi straffas med atomvintern?
   Skit samma hur vi dör,vi ska ändå dö

   Radera
  2. Personligen tänker jag ju mest på barnbarnens väl...

   de kan ju rent teoretiskt sätt leva över hundra år ytterligare räknat från idag.
   Lika mycket djävelskap i världen som under de senaste 108 åren?

   Radera
 3. Tydligen läser Vattenfall min blogg,för nu slutar dom att köpa kärnbränsle från Ryssland :)
  Tyvärr köper Sverige fortfarande gas och olja ifrån Ryssland.

  Finska Alko slutar att sälja Rysk Vodka( vad dom nu ska med den till när det finns Kosken) Får se när Systembolaget följer efter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På eBay.com finns fortfarande saker till salu från båda parterna i kriget. Undrar hur det blir med leveranser ifall man skulle beställa och betala något från Ryssland eller Ukraina? Business as usual?

   Radera
  2. Från Ukraina går nog bra. Flyktingarna kan ju ta med prylarna sen betalar du frakt direkt till flyktingarna. Win win.

   Radera
  3. Ungefär samma chans att paket kommer fram som med postnord

   Radera
 4. SWIFT är nu spärrad. Även HM och Ikea har krupit till korset.
  Men tror någon att Putin ger upp om vanligt folk inte kan handla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, allt det där är nog bara symbolhandlingar. Det är nog bara hans Oligarker som kan påverka honom,om ens det.

   Radera