Sök inlägg

onsdag 21 april 2021

Corona nödläge

 Jaha då var det kört!

En medarbetare på jobbet som är extremt penningkåt gick till jobbet fast han hade symtom på Corona. Det var på söndagen den 11/4, och redan dagen efter insjuknade jag med feber och värk i hela kroppen. Det har nu gått en och en halv vecka och jag blir inte bättre. På nätterna kallsvettas jag så att täcket blir blött och kallt. På dagarna kan jag må skapligt efter en dubbelalvedon, och orkar vara aktiv i några timmar sen måste jag vila mig en halvtimme.
 
Detta har spridit sig som en löpeld och nu är det 17 personer smittade på avdelningen, Både personal och patienter.
 
För några månader sen fick vi först rekommendationer att vi skulle ha munskydd om vi var närmare patienterna en 1 meter. Sen ändrades det till 2 meter. Då frågade jag min chef om inte vi skulle börja med munskydd, eftersom det är jättetrångt på avdelningen? Svaret jag fick var Nej! Mina chefer trodde inte på munskydd så det var inget att diskutera.

Ironi 1. Sen jag blev sjuk måste alla ha munskydd.
 
Ironi 2. Jag skulle fått vaccinet i förra veckan om jag inte blivit sjuk.
 
Ironi 3. Medarbetaren som smittade ner oss är redan frisk och håvar in storkovan genom att få 1100 kr extra + övertid för varje extrapass, eftersom det nu är katastrofläge på avdelningen.

Ironi 4. Min kära sambo testade positivt i måndags men har nästan ingen symtom. förutom avsaknad av lukt och smak, den enda symtom hon var rädd för.

Eftersom jag jobbar 75% så blir det ju inte mycket till sjukpenning heller. 85% av 75% är ju inte mycket att leva på.

Så nu går jag här och tittar på veden som jag skulle kapat och klyvt, och bilarna som jag skulle svetsat och fixat inför besiktningen. Jag har lätt att hålla mig för skratt. Inte minst för att jag hostat så att jag fått träningsvärk i skrattmusklerna.


Till råga på allt elände börjar jag se ut som Göran Greider.

15 kommentarer:

 1. Vad gäller patienter och munskydd är de 18 borta
  Ja, år, inte blott meter.
  Hustrun och jag lät oss bli vaccinerade en vecka sedan. Hittills ej kännt något...
  Lycka till med tillfrisknandet!

  SvaraRadera
 2. Extemt kort inkubationstid får man väl säga. Hoppas tillfrisknandet går i samma fart. På frugans jobb är dom boende inne på tredje vågen även om alla är vaccinerade så är dom smittade och testar positivt...

  SvaraRadera
 3. Man kan ju fundera på vad meningen med att vaccinera sig är om man ändå blir smittad och även sjuk. Möjligen något mindre sjuk men i alla fall. Ungefär som om man tog fram ett vaccin mot polio där de vaccinerade ändå fick polio men av en något lindrigare form.//tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer fullständigt, och även om man blir mindre sjuk, kan man fortfarande smitta andra; men det är väl bara Astra Z och Jansen som har dessa egenskaper?

   Radera
  2. Enligt frun är både personal och boende vaccinerade med Biontec's soppa. Hon ska och testa sig nu. Närstående som t.ex jag får vänta på vaccin och hoppas på det bästa. Som jag skrev tidigare, har kanske mutationerna snart gjort vaccinet värdelöst ,ifall jag hinner få något alls.

   Radera
 4. Det som stört mig mest under det senaste året är ljugandet och mörkandet. Först skulle de "sköra äldreäldre" skyddas till varje preis, sedan behövde varken personalen på äldreboenden o hemtjänst inga skyddskläder och först handlade det om droppsmitta som smittade om vi inte höll 1,5 m avstånd, trots att andra forskare slog fast att det förmodligen var aerosolsmitta som kunde smitta genom luften över varumontrar som var flera meter höga och sedan förbjöds munskydd - fast inte under rusningstid i kollektivtrafiken, men nu är munskydd helt ok även i alla andra sammanhang .. och så vidare och nu varnas det för aerosolsmitta men handtvätt är lösningen? När sedan Astras vaccin visade sig ge farliga biverkningar som bara drabbade de som INTE var sköra äldre trots att dessa VÄLDIGT ovanliga biverkningar redan drabbat flera inom denna grupp - ja då slutade jag lyssna på överheten.

  Men detta! Att ingen upplyst om att coronaviruset kan förvandla en normal människa till Göran Greider!!! - det gör mig verkligt skräckslagen och jag ser för mitt inre öga en enorm skara Göran Greider-zombier vandra till valurnorna nästa höst.

  En konspiration, sanna mina ord, jag misstänker att regeringen har passat på att sprida ett Greider-virus inom sjukvården!

  Känner du kanske en oemotståndlig lust att rösta rött? Framstår Stefan Löfven som en skicklig ledare? Tycker du att Morgan Johansson är en sanningssägande hedersman?

  Svarar du ja, då blir jag verkligt orolig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å fy fan! När man trodde att det inte kunde bli värre. Nu får man snabba sig fort som fan och vaxxa sig, för vem fan vill bli som Göran Greider. Hemska tanke!//tompas11

   Radera
  2. Nja jag har inte börjat gilla löfvén ännu. Däremot börjar jag tycka att Magdalena Andersson och Anna Ekström är två riktigt sympatiska pinglor.
   Shit! nu inser jag att Greider faktiskt ville avsätta Löfveń, då har jag ju hans åsikter iaf :(

   Radera
 5. Tror även att Coronan påverkat matematiken. Som jag räknar är 75% = 100% inkomst för dig, alltså 85% är fortfarande 85%. Hur beräknar du skatten ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du som är duktig på att räkna kan väl räkna så jag får en bättre sjuklön då?

   Radera
  2. jåå, och till lägre skatt!
   Hett tips är att jobba mera när du är frisk.

   Radera
  3. Ju mer jag jobbar desto mer skatt...Det kan till och med jag räkna ut.

   Radera
 6. Det är synd om er. Krya på er! Planera något mordiskt för arbetskamraten, som inte var en kamrat.

  På dotterns jobb ställde man folk i rad och vaccinerade med Astra innan förbudet kom för de unga. Alla blev sjuka utom dottern som inte ställde sig i kön eftersom hon skulle jobba två dubbelpass och vara dessutom bakjour. Så smart att vaccinera hela gänget på en dag! Feber, näsblod... Sedan gick dumma dottern och tog sprutan och fick en katalog av biverkningar.

  Jag väntar och ser, vad det nu är att se.


  SvaraRadera
 7. f.ö. har Greider bytt frisyr, ska du följa hans exempel?

  SvaraRadera
 8. Uppdatering, tack!
  Idag är det den 5/6 år 21
  Kom igen!!!

  SvaraRadera