Sök inlägg

söndag 13 september 2020

Pensionskonspirationen


Nyamko Saboni säger att fler vill jobba längre och fler "kommer att behöva" jobba längre, därför vill hon höja åldersgränsen för studiebidrag till 60år.

Detta är bara en del i en stor konspiration där både riksdag,regering,myndigheter,facket och det fria näringslivet ingår.
Allt går ut på att vi inte ska gå i pension överhuvudtaget. Saboni och regeringen vill så klart att vi ska skuldsätta oss så in i helvete att vi inte har råd att gå i pension. Vi ska så klart ta lån och omskola oss vid 60 bara för att upptäcka att ingen vill anställa oss, så vi får fortsätta våra låglönejobb tills Fan löser av oss. Detta kombinerat med låga pensioner blir ju en garant för att folk tvingas fortsätta jobba. För säkerhets skull höjs pensionsåldern hela tiden.

Tillsammans med bilindustrin konspirerar sen regeringen ständigt om att vi måste ha nya dyra miljöbilar. Minns när alla skulle ha Etanolbilar? Sen vart det Diesel med partikelfilter som knäckte bilarnas motorer, och gamla bilar går inte att köra på det nya miljövänliga bränslena. Och nu är det svindyra elbilar dom försöker tvinga på oss. Allt för att vi ska skuldsätta oss så mycket det bara går,så att vi inte ska ha råd med pension.

Överallt matas vi med reklam om hur vi kan låna pengar,samt reklam om hur vi kan spela bort våra lånade pengar. Det är reklam för sms-lån och spelkasinon av företag som är helt kriminella,ändå stoppar inte regeringen dessa gangsters från att lura folk på pengar.Nej det är ju bra om folk är skuldsatta,då går det lättare att kontrollera dom vilsna själarna,och så har dom inte råd att gå i pension.

Själv har jag alltid levt snålt och varit försiktig med pengar, så när jag insåg att jag tjänade dubbelt så mycket som för 20 år sen men bara hade hälften så mycket utgifter,då tyckte jag att det var dags att gå ner i tid. Det tyckte varken arbetsgivaren eller facket. Nej Facket strider bara för rätten till heltid.Ingen ska behöva gå deltid heter det. Men om man inte vill jobba bort livet,och inte vill ta några lån då? Nej då blir man en självtänkande farlig medborgare som kanske kommer att ha råd att gå i pension?

Dom flesta i Sverige idag skulle lätt klara av att leva på en deltidslön om dom inte hade så dyr livsstil. Men vi är lurade att vi måste låna pengar till nya kök och badrum. Och vi är lurade att vi måste resa utomlands hela tiden.

Om man inte vill jobba bort livet.
Om man inte vill låna pengar.
Då blir man idiotförklarad i det här landet. Men jag går inte på konspirationen,
Gör du?2 nyutbildade IVA-sköterskor

10 kommentarer:

 1. Själv valde jag att pensionera mig vid 62 års ålder, något jag aldrig ångrat.//tompas11

  SvaraRadera
 2. Hej

  Gick inte på nitlotten, sparade, lever enkelt, skuldfri sedan 30 år...och pensionerade mig själv vid 57.

  SvaraRadera
 3. Gäller ju att pensionera sig i ett land med synnerligen låga
  skatter för pensionärer!
  Jo, sådana länder finns.
  Vad gäller dina IVA sköterskor : äro icke dessa i den åldern arr sverige har morfinerat bort dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla IVA-sköterskor i normal ålder har sagt upp sig,så nästa år plockas dom in som överlevde morfinkuren :)

   Radera
  2. Överlevare?
   Får taga hjälp av ryssarna...
   Glömde att meddela från vår sverigeutflykt aat vi i Norrtelje såg en Ford cab tvådörrars från 1950.
   Trevlig.

   Radera
 4. I forntiden, då jag studerade, i ett inte namngivet land förvånades jag och andra landsmän av hur stort stöd och lån svenskarna på samma klass fick. Det var av magnituden 10:1 mot vad vi fick. Dessutom fanns för oss systemet att lånade pengar skulle betalas tillbaka inom dubbla lånetiden. Dvs lånade man för 4års studier så hade man 8 år på sig att betala tillbaka efter färiga studier. Hur svenskarna skulle kunnna betala tillbaka sina lån utan att vinna stort på lotto förståd vi aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju likadant med dom Svenska huslånen. När jag var ung skulle lånen betalas tillbaks på 30 år. Nu ska dom inte betalas alls. Tvärtom låna mer bara.
   Den Svenska välfärden är en stor jävla lånebluff !!!

   Radera
 5. Så sant allt det du skriver! Önskar fler insåg det där.
  Vi har inte heller några lån och det känns som en stor frihet. Speciellt med tanke på hur framtiden i det här landet ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det finns fler som fattat :)

   Radera
  2. Personligen skulle jag bra gärna vara en 50 år yngre. Även med skyhöga lån...

   Radera