Sök inlägg

torsdag 30 juli 2020

Solidaritet har blivit ett fult skällsord

Den här pandemin

Har lockat fram dom sämsta sidorna hos mänskligheten.
Folk är förbannade, men inte för att åldringar och sjuka dör av covid 19, utan för att dom inte fått åka utomlands på semester under pandemin,och för att dom inte fått trängas på krogen och på andra stora tillställningar.
Under hela våren har vi fått höra att flygtrafiken stått stilla,och vilken katastrof det inneburit för flygindustrin. Folk har köpt husbilar och båtar som aldrig förr och åkt på "hemester"

Men är det inte något som är fel när folk har så mycket ledighet att dom kan hålla igång flygtrafiken året runt hela tiden?
Och är det inte något fel när alla som klagar på höga skatter har råd att köpa husbilar, när det inte går att åka på charter längre? Och vattenskotrar? Och fyrhjulingar? Och trimmade A-traktorer för 150tusen åt sina tonåringar?

Jag vet inte vad som har hänt med befolkningen i det här landet?
Men det verkar som om vi har befolkats av stenrika daglediga superegoister.

Hade folk inte haft så mycket pengar och ledighet så hade vi inte ens fått hit covid 19. För då hade folk varit hemma och arbetat istället för att resa runt i världen och bli nedsmittade. Och nu när reserestriktionerna börjar luckras upp,då köar folk återigen för att få flyga runt i världen. Pandemin är långt ifrån över,och ingen vet vilka städer som stängs ner igen,eller när det går att resa hem igen. Men det verkar inte bekymra Svenska resenärer det minsta.

Och dom som inte törs åka utomlands ännu dom samlas i tusental på illegala cruisings där dom super och lever rövare.

Att sjukvården i Sverige håller på att fullständigt falla samman. Eller att lärarna flyr skolorna för att dom inte står ut med bortskämda oupfostrade skitungar. Det verkar inte bekymra Svenskarna.Inte heller att invandrar gäng skjuter, och försöker slå ihjäl varandra i stora gängbråk varje vecka.
Och att det dött 5000 åldringar av covid19 på våra äldreboenden,det är smällar man får ta för att hjulen ska rulla på. Ekonomin är ju viktigare än liv nu för tiden. Hur ska vi annars ha råd att resa?

Förr fanns det något som hette solidaritet
nu har det bara blivit ett fult skällsord

8 kommentarer:

 1. Om man läser om virusets härjningar i kroppen tycker i alla fall jag att det nog inte kan direkt skada med
  lite avstånd till allmänheten!
  Ja, människor i sverige är egoister!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härom veckan i Närpes, Finland, var jag och handlade. På parkerinsplatsen stod några svenskregistrerade bilar. Inne i affären såg man genast vilka som kom från Sverige, trängdes och knuffades, inte ett uns av tanke på dessa tider där inte.

   Inte att undra på att folk från Sverige inte är välkomna på de flesta orter i Finland idag.

   Radera
  2. Varit i Jeppis nu sedan i augusti...
   Fast bilen parkerad i torgparkeringen. Om jag kniper käft märks jag ej. Har gått bra till dags dato!

   Radera
 2. Klaga inte, enligt pensionsmyndighetens uträkningar sparar staten per år 76 miljoner kr för vart tusende pensionärer som dött pga c19.

  SvaraRadera
 3. inte bara dyra epa traktorer till bortskämda tonåringar. Utan det finns tydligen tonåring som är besviken på sina föräldrar för att hon har en för billig ponny, alltså måste det finnas tonåringar som är än mer bortskämda. https://ponnymamman.se/okategoriserade/den-okanda-misaren-bland-svenska-ponnyryttare-en-verklighetsskildring/?fbclid=IwAR2n-LrGq3S0ZkMIkmPtTemFp4NUeDKbSdlCsriiMpsZlDvuhiOkTIjtyrs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha!
   Jag som trodde epa-ungarna var värst :)

   Radera
 4. Låter lite som Homo Sovjeticus...

  SvaraRadera