Sök inlägg

onsdag 13 maj 2020

Bortskämda Svenskar 2

Coronan ställer till det för arbetsmarknaden.

Skogsbruket kan inte ta in utlänningar som planterar skog.Jordbruket kan inte få hit jordgubbsplockare,likaså med bär och svampplockare.
Samtidigt ser det ut att bli 500 000 arbetslösa svenskar till sommaren, men dom kan så klart inte ta dessa jobb eftersom dom är överkvalificerade. 

Men skolungdom som har sommarlov borde väl kunna jobba i skogs och jordbruk över sommaren? Det hade dom nog gjort också om dom inte vore så lata och bortskämda. Dagens Svenska ungdomar verkar inte vara i behov av att tjäna pengar. Jag åkte förbi Säters högstadie häromdan och kollade lite på A-traktorerna utanför. Hela vägen utanför skolan är full med A-traktorer,samt en stor grusplan. Jag tog några bilder men alla traktorerna fick inte plats på bilderna.
 Jag räknade till ett 30 tal. 
Vi snackar A-traktorer för ca 100 000 kr/st.Har man råd med dessa åk när man går i nionde klass, då kanske man inte är så intresserad av att sommarjobba som bärplockare? eller skogsplanterare?

 Jordgubbsodlare beklagar sig över att Svenska ungdomar är för lata för att plocka jordgubbar.

Vad hände med Svenskarna?
Vi som hade rykte om oss att vara arbetsamma och plikttrogna?

5 kommentarer:

 1. Arbetsamma och plikttrogna? Mmm... det var nog förr i tiden det. Dessa tider är sedan länge borta. Nu förstår du är det nya tider, strålande tider, härliga tider. Times are a-changin...//tompas11

  SvaraRadera
 2. Ja det där har jag ju funderat över när jag varit totalt ensam i bärskogen. Jag förstår inte att man ska få A-kassa om man inte tar de jobb som erbjuds. Jag är jätteglad att jag som 70plusare inte behöver försörja mig med bärplockning men om det kan komma folk från andra sidan jorden till våra lingonskogar så borde det finnas åtminstone några av alla nyarbetslösa som skulle kunna orka sig ut i skogen eller jobba hos nån bonde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja när såg du nån under 50år i svampskogen?

   Radera
 3. https://petterssonsblogg.se/2020/05/15/inga-jordgubbsplockare-men-600-000-lediga-invandrare/

  SvaraRadera