Sök inlägg

måndag 10 februari 2020

Tekniken blir bara sämre

Modern teknik blir bara sämre och sämre.

Moderna tåg klarar inte kylan och Elscootrar skrotas efter bara nån månad för att dom har så dålig kvalitet.

Nu senast var det Postnords nya bilar som tappar bromsförmågan i snöväder.
Vilken tur att vi knappt har snö i Sverige just nu. Dom Franska bilarna klarar inte vårt klimat heter det. Franska bilar har tillverkats i ca 100 år, och jämt klarat snön förut så det är väl bara ytterligare ett bevis på att ny teknik är helt kass.
Moderna bilar ska ju ha så bra säkerhetstänk heter det. Varför har då moderna bilar så dåligt lyse kan man undra? Framstrålkastare i plast!? Helt värdelöst! När bilen blir några år så måste man slipa och polera upp dom eller byta ut dom om man ska se nånting. Men det spar ju pengar åt biltillverkaren. Xenonljus är ju också en bluff. Ju mindre lysena blir desto sämre ljus. Dom gamla stora runda H4 lyktorna ifrån 70-talet är fortfarande oslagbara.
Och råkar man sparka till en stötfångare på en modern bil när det är kallt, då spricker den och faller i bitar, och sen kostar det 30 tusen att få den bytt.
 Sen är det ju skitdåligt väggrepp på vintern med breda lågprofildäck. 
Men det skiter man i, för det är modernt med breda däck.
Varför har bilar fortfarande bromsrör i plåt?
Dom rostar ju och man riskerar att förlora bromsarna. Men det är väl för dyrt med kopparrör? På tal om rost så syns ju inte rosten under plastskydden som ligger under moderna bilar. Bilbesiktarna rycker på axlarna bara och säger"vi kan inget göra" Men det spelar väl ingen roll eftersom livslängen hela tiden sänks på nya bilar när datorerna pajar i bilarna och blir för dyra att reparera.
Den nya tekniken har även gjort att det numera är busenkelt att stjäla nya bilar.
Det tar bara 10 sekunder tack vare den nya trådlösa elektroniken.

Föresten så är ju elektronik och datorer superkänsliga för fukt och temperaturväxlingar  som vi har i det här landet. Ingen skulle väl drömma om att en dator eller en mobil skulle fungera så länge om vi slänger ut den i snön eller regnet. Men det ska bilen klara. Den här sårbara tekniken ska nu användas i självkörande bilar!!!  Hur tänkte man där?

Vi är på väg att gräva våran egen grav

Men vi bara hejar på och tror att tekniken kommer att lösa människans problem.


Naturen kommer nog att lösa problemet Människan istället.5 kommentarer:

 1. Fransmän i snö?
  Ingen nyhet!
  Hört talas om 1812...
  Vad gäller franska bilar för 120 år sedan var dessa med stor sannolikhet av märke DeDion .
  Det var, sägs det, grejor det!

  SvaraRadera
 2. Tja franska bilar har väl egentligen aldrig varit en hit, åtminstone inte för mig. Dock var de tidiga med bromsrör av koppar vilket även Volvo var. Annat var det med de japanska bilarna, men de har ju bättrat sig.
  Nä jag håller mig till min bil som just i år fyller 32 år och faktiskt rullar på utan problem, den har dessutom bromsrör av koppar. //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min 32 år gamla 245a har kopparrör. Men min nyare Cross country har nå pulverlackade skitrör som rostar under pulverlacken.
   DET VAR BÄTTRE FÖRR!!!

   Radera
 3. Ja inte finns det mycket att glädja sig åt i dessa dagar. Vi är nog snart framme vid en tidpunkt när vi återgått till häst och vagn ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag tror inte moderna hästar duger, så vi får nog dra dom själva :)

   Radera