Sök inlägg

tisdag 21 januari 2020

Avfolka landsbygden ?


För några år sedan ville boverket förbjuda vedspisar.

Det blev massor med protester, och efter en fördjupad konsekvensanalys kom man fram till att det inte var tillräckligt många vedspisar i landet för att det skulle ha nån större betydelse.

Nej vill man avfolka landsbygden så räcker det inte med att förbjuda vedspisar, så nu siktar regeringen högre och vill förbjuda gamla vedpannor.
Man säger naturligtvis inte att man vill göra det surt för folk att bo på landet. Nej istället säger man att röken ifrån pannorna är livsfarlig att andas in , trots att röken oftast försvinner ganska högt ovanför skorstenen. Det är lite märkligt att den röken kan vara så farlig när den gulbruna stickande brandröken från storskogsbränderna för några år sen inte alls var farlig att inandas.enligt experterna.

Det är viktigt att elda rätt med bra drag så att inte veden ligger och glöder och bildar farlig rök. Hmm... Men då borde väl utegrillar förbjudas istället? Glödande kol som ryker och bolmar bara nån meter ifrån näsan.
Fast om regeringen skulle förbjuda utegrillar då drabbar det ju i första hand alla medel och överklassgrillare med egen villa i städerna.
 Visserligen har ju många bytt ut sina kolgrillar mot gasolgrillar, men nu är det så att röken från gasolgrillar är farligare för hälsan än kolgrillar ,så där vore väl ett förbud berättigat om regeringen är mån om folkhälsan ?

Nej folkhälsan kommer nog inte i första hand när man ger sig på vedeldarna. Nu har regeringen även bestämt att förbjuda vedupplägg vid vägen.
Om folk envisas med att elda så ska man på det här viset försöka se till att folk inte kan få tag på sin ved längre.
Och som om det inte var nog så vill man förbjuda diesel.

Folk på landet som har en gammal traktor som används till att köra ved, ploga snö eller lyfta höbalar, ska klämmas åt.Vi vanliga lantisar som inte har ett kommersiellt jordbruk kan ju omöjligt köpa en eldriven traktor för flera miljoner. Inte går det att köra på miljödieseln heller. Den smörjer för dåligt så att dieselpumpen skär ihop,dessutom växer det alger i tanken, av miljödieseln.

Sen kan jag ju undrar hur det blir med alla undersköterskor och sjuksyrror som ska pendla in till sina sjukhus där dom jobbar. Redan är det ju brist på parkeringsplatser  på T.ex. Falu lasarett. Att det då skulle komma opp laddstolpar åt personalen är ju en utopi. 

Nej folk på landet ska bort, med alla medel.
Vi kostar för mycket.

Lyckas man inte få bort folk från landet med vedeldningsförbud, dieselförbud och obefintlig kollektivtrafik så klipper man bort koppartrådarna till bredbandet, och sen ser man till att det inte går att klara sig utan bredband.

Lantisarna ska bort !!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar