Sök inlägg

tisdag 12 februari 2019

Förstör inte musiken

Vad är det för fel på folk?

Det kommer hela tiden en massa nyinspelningar av gamla låtar, som alla är sämre än originalen. Ok när nån gör en nyinspelning som låter helt annorlunda än originalet, och tillför nåt nytt. Som T.ex. när Disturbed Gör Simon & Gartfunkles gamla låt "Sound of silence", då tillför dom nåt nytt och lyfter låten till en ny nivå. Men när man bara försöker planka originalet och  dessutom gör det mycket sämre än originalet...VARFÖR?

Och vad som är ännumer obegripligt.
Varför vill folk höra skiten?

Ta t.ex. nya "Mamma Mia"filmen. Där sjunger Cher ABBA-låten Gimme gimme gimme, med Autotuner. Det låter mycket sämre än ABBAs original
Men radiokanalerna spelar låten och folk tycker tydligen att det är bra.Likadant är det med filmen om Ted Gärdestad. Där sjunger skådespelaren Adam Pålsson, Teds låtar istället för att ha med originalen med TED. Det blir ju bara pinsamt. Men i bakvattnet av den så har Peter Nordahl gjort en helt vidrig symfonivesrsion av sol vind och vatten där han plockat bort musiken med janne schaffer och ABBA, och bara spart Teds röst. Det låter ju bara för hemskt. Ungefär som om man har fått in P4 och P2 samtidigt på radion. Men det hindrar inte låten från att lägga sig etta på svensktoppen.
Vad är det för fel på folk?

Listan kan göras lång på filmer där man låter skådisen sjunga låtarna istället för originalartisten. Men för att nämna några så har vi Walk the line, filmen om Johnny Cash. Monica Z, Cornelis Vreeswijk och Jimi hendrix. I Hendrix filmen har man inte ens med Jimi Hendrix låtar, utan har plockat in en Hip hoppare som låtsas spela gitarr och sjunger låtar som ska likna Jimis låtar...Öh? Vadå?
Kan ni inte bara sluta att förstöra gammal bra musik, och fina minnen av gamla bra musiker och deras låtar.

Och snälla ni!
Sluta lyssna på skiten!!!
 
JIMI HENDRIX
På riktigt


8 kommentarer:

 1. Iofs så gör ju Jimi Hendrix här en hyffsat bra cover på orginalversionen av Billy Robert
  En annan ännu bättre cover av Hendix, enligt mitt tycke, är : All along the watchtower

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Hendrix dog så lovade Dylan att alltid göra den elektriskt för att hylla Hendrix.Bra betyg av Dylan där.

   Radera
 2. Jag håller med. Alltid när de gör någon ny version av något gammalt, blir det sämre. Samma med filmer, som den nya versionen av Terror på Elm Street. Den är värdelös i jämförelse med originalet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om nya versionen av PSYKO.

   Radera
 3. Vad gäller Hendrix-filmen hade väl inte råd eller fick inte tillstånd att använda Hendrix musik. Jag tyckte att det funkade bra ändå,den handlade ju mest om hans första tid i London och då körde han mest gamla bluesnummer men med med innovativt gitarrspel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dom fick inte använda hans musik,men dom hade ju unte ens en strata, utan en flying V. Suck och stön!

   Radera
 4. Håller med i mycket om covers.

  En positiv cover version är Sator med Ring Ring.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan ABBAcover som är bra är Gimme gimme gimme med Lädernunnan.

   Radera