Sök inlägg

torsdag 21 juni 2018

Väljarna måste ta sitt ansvar


Väljarna måste ta sitt ansvar säger våran statsminister.

"Om folk missnöjesröstar på Jimmie Åkesson kan ju han bli statsminister"

 Ja det har han ju rätt i. Om Åkesson får minst 51% av rösterna vill säga. Alla vägrar ju att sammarbeta med honom så han lär inte ens få en ministerpost om han inte får egen majoritet. Annat var det med miljöpartiet som fick sitta i regeringen och styra och ställa med endast 6% av rösterna. Där var det väl knappast väljarna som inte tog sitt ansvar, utan snarare politikerna som inte gjorde det.
Nu när väljarna inte tar sitt ansvar så lovar LO att hjälpa Löfven med röster. Och eftersom många LO-medlemmar flyr till SD så skickar facket ut brev eller ringer till sina medlemmar om att dom måste skärpa till sig och rösta på Sossarna eftersom  facket och Sossarna hör ihop. Men det går inte längre att styra arbetarna som en skock med får. Så nu går arbetarna ur facket istället.


 När ska politikerna börja ta sitt ansvar istället för att skylla allt på väljarna? 
Hur många av väljarna tycker att det är ansvarsfullt att låta ett litet parti som miljöpartiet få så stor makt som dom fått?
Dom flesta väljare skulle nog bli mer nöjda om Sossarna sammarbetade med Moderaterna istället. Där är dom i gott sällskap. Många föredetta riksdagspolitiker anser att en koalition mellan M och S vore det bästa för Sverige. Däribland förre finansminister Borg, förre statsminister Persson och förre partiledaren Wachtmeister.

Men både M och S vägrar hårdnackat att sammarbeta i en regeringskoalition. Det kommer inte att ske förren dom blir tvingade till det, och det blir dom bara när SD är så stora att M och S inte längre har något val om dom inte ska tappa makten till SD. Det betyder i klarspråk att det enda sättet för väljarna att få en stark regering med M och S utan MP det är att rösta på SD.
När politikerna inte tar sitt ansvar då måste väljarna göra det!
Helt rätt Löfven.4 kommentarer:

 1. De får skynda sig för snart är en myra större än två elefanter tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om Elefanterna i rummet som inte finns.

   Radera
 2. Ja väljarna får ta sitt ansvar eftersom regeringen synes totalt ansvarslös. //tompas11

  SvaraRadera
 3. Ja, även om de gör så gott de kan, är det inte så lätt att byta ut väljarna, så väljarna tar sitt ansvar och byter ut dom istället.

  SvaraRadera