Sök inlägg

fredag 25 december 2015

Där rök Julskinkan

Det var inte bara Julfirandet som rök i år.
Nu är Julskinkan rökt också.

Det blev lite sent med skinkan i år  eftersom jag jobbade natt på Julafton.
Tänkte ta den idag på juldagen istället.

När jag tittade ut efter att ha sovit halva dagen så kunde jag konstatera att det verkligen inte var något Julväder....6 plusgrader ingen snö och grön gräsmatta.
Det kändes lite fel med Julskinkan faktiskt,så jag fick en idé.

Jag tar och röker skinkan i min BBG smoker.
Sagt och gjort.
In med Alved och sen in med skinkan.
Vad jag inte tänkte på det var att även om vädret är milt så är ju dagarna lika korta som dom brukar vara i December...Så efter några timmars rökande var det helt svart ute.
Efter 7 timmar i smokern såg skinkan ut så här... Nya tider nya traditioner.
Svart & Rökt
 

5 kommentarer:

  1. Fint som snus, det är väl så här en julskinka ska behandlas.
    Får du sen tag på en vildsvinskinka så är lyckan fullkomlig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja en tjuvjagad svartslaktad och svartrökt vildsvinsskinka vore fint.

      Radera
  2. Men den blev säkert god och det är ju huvudsaken :)

    SvaraRadera
  3. Det är väl så där julskinkan skulle varit tillagad från första början?
    Det bara vattnas i munnen, när man tänker på hur den förmodligen smakar.

    Mvh Skogåsbon

    SvaraRadera
  4. Julskinkan blev jättegod...Idag köpte jag 4 stycken rimmade Julskinkor för 20 Kr/Kg,så nu jävlar ska de rökas.

    SvaraRadera