Sök inlägg

söndag 25 augusti 2024

Gräsklippare i kinderägg

 Ännu en gräsklippare gav upp!

Den här länge gått ojämt och dåligt,gasreglaget har fastnat i full gas och det mesta verkar ha häckat ihop,men så lägger den av helt. Den startar i några sekunder sen är den död. Jag gör rent luftfiltret och tändstiftet men ingen förbättring.

 Jag ger opp!

En kompis har en annan gräsklippare med några småfel på som jag kan få billigt.Jag tar hem den och kollar.Startanordningen funkar inte så jag byter några plastdelar och sen går det att rycka i snöret igen,men gasvajern har fastnat så jag får plocka isär och smörja opp, sen är den röda lilla blåsan som man pumpar opp bensin med när man ska starta,lite trasig,ser ut som nån råtta gnagt hål. Som tur är har jag ett antal trasiga gräsklippare som kan donera en blåsa.

Till slut får jag igång den, men trots att gasvajern funkar så går den bara på fullgas,och driften har rostat ihop fullständigt, när jag sen stänger av den och ska starta om den så totalhavererar dragstarten,nu är det bara trasig plast överallt.

Jag ger opp!

Letar på Blocket och Tradera efter en begagnad bensingräsklippare,men alla som inte är svindyra är istället defekta,och defekta har jag fått nog av. Jag börjar leta efter nya istället. Sen tar jag mig en rejäl funderare och går ut för att inspektera mina gräsklippare. Det visar sig när jag haft en genomgång att jag har 7 stycken i olika grader av förfall som jag förbrukat under en 20 årsperiod. Upprostade, fel på startanordningen,förgasarfel,tändfel och okända fel som gör att dom inte går. Jag är så förbannat trött på dessa bensingräsklippare som aldrig fungerar och när dom gör det så väsnas dom nåt så förbannat.

                              jag drog ihop vraken och begrundade

För 2 år sen tänkte jag lägga ner gräsklippningen för gott och istället ha en vacker sommaräng med vackra doftande blommor, men det blev bara brännässlor och tistlar fulla med sniglar och fästingar.

Tillbaka till datorn och letandet efter nya gräsklippare upptäcker jag att det finns många som går på batteri!?  Min första spontana reflektion är att det måste ju vara värdelöst att ha en batteridriven gräsklippare,batteriet blir väl tomt med en gång? men jag kommer inte på några övriga nackdelar,det är ju inga förgasare,startsnören,tändstift och inte rostar dom heller för dom är av plast,tysta är dom också.

Men vad händer?

En bakåtsträvare som jag kan väl inte köpa en batterigräsklippare? va? Men plötsligt har jag beställt en på nätet. När den kommer får jag nya tvivel. Den känns som en låda med 3d printade plastdelar som ska tryckas ihop ungefär som plastsakerna i ett kinderägg. 

Jag känner mig lurad.

Men jag sätter väl ihop plastlegot och laddar batteriet. Ja det är ju inga startsvårigheter direkt och inte behöver jag hörselskydd heller,och den klipper jättebra, den väger ingenting,lättmanövrerad,batteriet räcker till hela gräsmattan,vad kan gå fel? Ja det återstår att se,men hittills är jag jättenöjd. Jag vet bara inte hur jag går vidare med denna insikt. Jag vill ju säga som jag brukar,att det var bättre förr.  Men nu vet jag inte.