Sök inlägg

måndag 14 april 2014

Verkligheten tränger sig på

Om nån därute undrar varför jag inte har bloggat på ett tag,så kan jag tala om att jag helt enkelt inte har tid och ork.
Jag har jobbat 6 dar förra veckan. Och när jag vart ledig då har jag lagat besiktnings 2or på Älsklingens bil,och försökt mig på att kapa och klyva ved i den kalla nordanvinden och regnet.
Efter allt krångel med traktorn så har nu vedkapen gett opp också....Jag byggde den för 20 år sen av en redan då 30 år gammal motor...Så det är väl inte så konstigt om den brann i lindningarna nu...Jag har gjort lite vaga försök att få tag på en motor,men jag känner att det blir mycket jobb och slit med att få dit en motor när ingen verkar passa.....Så just nu har jag lagt det på is och kör med motorsågen istället....Inte så bra för ryggen visade det sig.
Idag är jag iaf. ledig och vädret är underbart...Så det är bara att logga ut från datorn och köra igång med verkligheten.
Om nån skulle ha en motor liggande.Så ska den vara på 1440 varv/min.  3,7 Kw och axeln är 30 mm.

3 kommentarer:

 1. Sorry, har ingen sådan motor liggande någonstans. Lagen om alltings jävlighet, gör sig ständigt påmind. Men du får trösta dig med att du i alla fall har tur med vädret idag :)

  SvaraRadera
 2. Tråkigt med ved. Började förra helgen och tröttnade omedelbums, Enda fördelen är att man tvingas anstränga latmasken. Det lutar ändock åt köpeved nästa gång. Bästa investeringen vore att byta fönster det hade förmodligen betalt sig på två vintrars inbesparad el och ved.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att största jobbet med veden är staplingen,och den slipper man inte undan med köpeved heller.

   Radera