Sök inlägg

tisdag 22 april 2014

Amerikansk skitfilm från Hollywood

Jag är så förbannat trött på amerikansk skitfilm....Ja ni vet väl alla klyschorna....Amerikanska pojkar är välartade kristna och räddar världen från onda fula elaka Tyskar,Ryssar eller Araber,allt beroende på hur gammal filmen är...På slutet av filmen gråter hjälten vid en grav ,där en annan hjälte som offrade sig för amerika, ligger begravd.Stjärnbaneret vajar i vinden och stråkarna smörar.
Eller så är ett gäng ute i vildmarken och har gått vilse....Dom dör en efter en....Först dör den som är svart...Sen dör den slampiga tjejen.....Den äppelkindade helyllegrabben och den kyska tjejen överlever.
Om inte kärleksparet är jämngamla så är han 20 år äldre än henne...Det är aldrig tvärt om.
Om en tjej råkar bli gravid så gör hon aldrig abort,i en amerikansk film.....För då skulle finansiärerna dra sig ur..Alla är rädda för den kristna tokhögern,så därför blommar dubbelmoralen för fullt i amerikansk film.
Den amerikanska skådisen Jack nicholson sa en gång att" i amerikansk fil är det tabu att kyssa ett kvinnobröst,men det är ok att skära bort bröstet med ett rakblad"
Det görs en massa amerikanska remakes på filmer från resten av världen....Dom är alltid sämre än originalet...Urvattnade,mesiga,tillrättalagda...Det senaste exemplet jag såg på det ,var "The girl with the dragon tattoo" (Män som hatar kvinnor)
 .Och bor man inte i storstan då finns det nästan inget annat utbud på biograferna än amerikansk skitfilm.....På Tv är det likadant...Reklamkanalerna kör uteslutande amerikansk skitfilm....Svt är enda undantaget...Dom varvar i alla fall utbudet av amerikansk skitfilm,med lite indipendentfilm i från amerika,och faktiskt i från andra länder också nån gång ibland.
Varför envisas då TV-kanalerna och biograferna med att pracka på oss denna överdos av propaganda och skräpkultur från USA ?  Man skyller på att det är det här folk vill se.....Är det verkligen så illa ?  Eller vet folk inget annat ?   Känner folk inte till hur bra europeisk film är ? Eller Sydkoreansk ? Eller nordisk ? Danska filmer är i absolut världsklass....Och Norsk film håller på att göra en egen sjanger av nordisk mytologi i vildmarken.....själv älskar jag socialrealistisk finsk misärfilm.
När jag var yngre så trodde jag att dom bästa filmerna gjordes i USA....Inte så konstigt när jag aldrig fick se nåt annat.
Men det är väl som med allt annat...Vi är en lydstat till USA.

Här nedan kommer en musikvideo ifrån en av mina favoritfilmer The Big Lebowski
Trots att den är amerikansk
Men bröderna Coen gör som dom vill,utan pekpinnar

Filmklippet är en drömsekvens som The Dude får när han blir nerdrogad.
Ungefär så här brukar jag drömma !

5 kommentarer:

 1. Orsaken är väl att så få förstår något annat spräk än engelska. Själv irriterar jag mig över alla engelska polisserier som visas på alla kanaler.

  Vad gäller finländsk film så här är en favoritscen ur Aki Kaurismäkis "Mannen utan minne" när han trimmat frälsningsarmens musikkår och är på date med en frälsningssoldat https://www.youtube.com/watch?v=fn7wsxGZltM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaurismäki det är riktig film det. Och riktig musik.

   Radera
 2. Ja, vilken besvikelse den amerikanska versionen blev av Män som hatar kvinnor. Detsamma gäller Låt den rätte komma in.
  Men ibland lyckas de riktigt bra också. Fast jag håller med dig om att de långt ifrån är allsmäktiga på filmhimlen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värst tycker jag om den kristna dubbelmoralen som oftast skiner igenom i amerikansk film.

   Radera
  2. Ja, den har jag också märkt av. Ogillar den skarpt jag också.

   Radera