Sök inlägg

onsdag 8 juli 2015

Lyxfällan

En skuldsatt familj är med i Lyxfällan.
Programledarna har förgäves försökt få familjen att sluta låna pengar.

Nu höjer programledarna tonen och förklarar att det inte går längre på det här viset...."Ni kan inte sluta arbeta och låtsas att ni är pensionärer när ni inte har nån pension"  " Ni Kan inte fortsätta att ta nya lån hela tiden utan att betala tillbaks dom gamla. Snart går ni i konkurs och kronofogden kommer och tar allt ni äger.Ni hamnar i fängelse och era barn blir fosterhemsplacerade".

Familjen återvänder nästa dag.
"Nu har vi haft rådslag och beslutat att vi inte kan gå med på era dumma krav....Vi orkar inte jobba, vi är ju faktiskt snart 50 år gamla,barnen vägrar att nöja sig med godis på lördagar,Pappa vill fortsätta röka cigarrer och Mamma har just sett en fin klänning hon inte kan avstå...Vi tycker att alla bara jävlas med oss och vi kräver att vi får fortsätta låna pengar...Eller förresten kan ni väl ge oss dom bara."

Om detta hade varit ett riktigt avsnitt av Lyxfällan så hade nog programledarna slitit sitt hår packat ihop, åkt hem och avvaktat medan Kronofogden och andra indrivare styckar opp familjens tillhörigheter och sätter familjen under tvångsförvaltning.

Vilken bra TV det hade blivit,om det vart på riktigt.
Men det är bara skit på TV.

Vi åker på solsemester till Grekland istället.


6 kommentarer:

 1. Ja, grekerna är ett lustigt folk och de hade verkligen passat i ett avsnitt av Lyxfällan.

  SvaraRadera
 2. Köp Grekland, det kan inte kosta så mycket.

  SvaraRadera
 3. Vid närmare eftertanke bör vi kanske vara lite försiktiga med att peka finger. Tror det var Tino Sanandaji som räknat ut att om Malmö varit ett eget land skulle deras strukturella underskott vara större än Greklands.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ha rätt...Vi kanske sitter där själva snart.

   Radera
  2. Ja, om det fortsätter så här är risken stor. Hittade krönikan som Tino skrivit, här är den om du vill läsa http://www.realtid.se/ArticlePages/201506/29/20150629200824_Realtid048/20150629200824_Realtid048.dbp.asp

   Radera
 4. Fast Tsipras fick på pälsen så det dånade här.

  http://cornucopia.cornubot.se/2015/07/utskallningen.html

  SvaraRadera