Sök inlägg

tisdag 10 juli 2018

Rasistiska elbilar

Regeringens stora quickfix nu är Elbilar.

Elbilarna ska lösa alla problem tror dom. Men elbilarna löser inga problem dom skapar bara nya. För att göra moderna batterier i mobiler och i elbilar krävs Kobolt, och kobolt framställs till större delen i gruvorna i Kongo-Kinshasa.
I gruvorna jobbar ca 7000 underbetalda barn, helt utan skyddsutrustning.
Lokalbefolkningen kördes iväg och 700 fick sina hus rivna .Dessutom fick dom bara en tiondel av vad huset var värt, av gruvbolaget.

Allt det här känner Sveriges regeringen till.
Men dom väljer att inte bry sig, och istället ger dom 60 000kr i bonus för Elbilar.
Hade missförhållandena gällt i Svenska gruvor så hade det blivit en superskandal (om det inte gällt Samer förstås) men nu gäller det ju inte Svenska gruvor med Svenska arbetare utan Svarta slavar i mörka Afrika, och då är det ju helt ok om man har en rasistisk regering.

Nu säger ju regeringen som dom brukar säga att tekniken nog löser problemen med tiden. Inget kan ju vara mer fel. Gamla batterier hade ingen kobolt, det är den nya tekniken som har Kobolt. 
Och hur var det med Etanolbilarna?
Jo det krävdes för mycket åkermark för att framställa Etanol. Inte löste tekniken det! För att inte tala om bensinbilarna. Dom har funnits i mer än 100 år och inte har tekniken gjort dom så pass mycket bättre än att dom tydligen måste avvecklas. 
Och hur var det med kärnkraften?
Jo efter folkomröstningen 1980 bestämde riksdagen att alla kärnkraftsverk skulle vara avvecklade till år 2010. Det skulle ske med modern teknik.Men det sket sig ju rätt rejält kan man säga.

Politiker är för det mesta helt okunniga i teknik. Men desto mer lättpåverkade av lobbyister som slår blå dunster i ögonen på dom. Det skulle inte förvåna mig om dom snart föreslår Teleportering som det nya miljövänliga transportmedlet.
Tekniken fixar nog det!

Men kom ihåg en sak.
Om du köper en Elbil så är du rasist, och fiskar i grumligt vatten, som PK-maffian brukar säga.
 
Ni som alltid drar rasistkortet
Nu kan ni tugga i er det själva


 Koboltgruva i Kongo-Kinshasa

4 kommentarer:

 1. Hej

  F.n också...hur jag än gör så blir det tydligen fel?
  Skaffade en laddhybrid när gamla trotjänaren hade gjort sitt. Genomsnittsförbrukningen ca 2 l/100 km.
  Laddningen kommer från taket i form av solceller.

  Skulle dessutom rösta på SD (om jag inte fortfarande vore tysk medborgare trots trettio år i landet).

  Kvällens efterrätt blir nog att tugga i mig "rasistkortet" för hela slanten...och med tanke på att jag är tysk, så tar jag, som grädde på moset, även en släng av "nazist" sleven ovanpå efterrätten.

  Lika bra de...för den goda smakens skull.
  ;-)

  SvaraRadera
 2. Strålande knäpp på näsan på skenheliga politiker!

  SvaraRadera
 3. Så djävla bra!! Allt skall låta så bra, när politikerna bestämt sig för en viss linje, men inte så sällan, när det granskas, så brukar det ofta finns en hel del som är fel.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera