Sök inlägg

måndag 26 februari 2018

Dom är ute efter oss

 Jag ser allting klart nu.

Det pågår en sammansvärjning mellan staten och kapitalet där allting går ut på att styra och kontrollera medborgarna fullt ut. Ingen individualist ska kunna klara sig själv och styra sitt eget liv. T.ex. Så vill dom göra oss elberoende. På 60-70 talen så fick medbogarna bidrag för att installera direkt-el i sina bostäder.
Nu för tiden är det mycket mer raffinerat än så. Dom låtsas att dom vill att vi sänker vårat elberoende, men egentligen är det tvärt om. I många år har det drivits kampanjer för att vi ska installera värmepumpar. Men går man över från veduppvärmning till värmepump så höjs elförbrukningen ganska rejält. Dessutom blir man helt beroende av el för att värmen ska fungera.

Miljövänlig el är bra säger dom
Men när medborgarna börjar göra sin egen el med sol, vind eller vattenkraft då är dom där och hittar på skatter och regler så att det inte ska löna sig att vara oberoende.
Nu har dom kommit på att det sitter medborgare i obygden och värmer sig med vedspisar. Helt utom statens kontroll kan dessa vedeldare klara sig vid strömavbrott. Kanske med obeskattad ved?
Så nu vill dom förbjuda vedeldning.
Visst det gäller bara vid nyinstallation...Nu ja...So fort vi vant oss kommer det flera inskränkningar. Det handlar om att kontrollera och beskatta medborgarna. Men istället ljuger dom och säger att det handlar om miljöutsläpp ifrån vedspisar vilket är helt befängt. T.ex. Utegrillar har mycket farligare utsläpp än vedspisar och kaminer, dessutom sitter medborgarna mitt i grillröken. Men eftersom utegrillarna inte är nåt hot mot statens kontroll över medborgarna, så bryr sig inte staten om det.
Dom tycker fortfarande även att skogsbränder är bra för miljön.

Elbilarna är också ett sätt att öka medborgarnas elberoende, och statens kontroll över individen. Ingen kan ju bo eller vistas på obygden där det inte finns ström om medborgarna tvingas ha elbilar. Då slipper staten oroa sig för att det finns medborgare i okontrollerade områden, som klarar sig själva.

Lånekarusellen är också en konspiration.
Varför lät inte staten bankerna krascha vid förra finanskrisen?
Istället för att rädda alla krisande banker borde staten skrivit av medborgarnas huslån och låtit bankerna gå åt helvete...Men då hade ju medborgarna blivit självständiga och oberoende...Istället hjälper staten bankerna ännu mer med -ränta, vilket leder till att medborgarna kan fortsätta att låna pengar som aldrig förr. Förblindade av hur billigt det är att låna handlar medborgarna onödigt skit som är värdelösa investeringar. Staten och kapitalet gnuggar händerna av förtjusning för nu tvingas medborgarna att arbeta tills dom dör för att kunna betala sina lån, och inga pensioner kommer att behöva betalas ut.

Lura sen in medborgarna i spelberoende och locka med billiga resor så har staten och kapitalet lyckats undvika att medborgarna sparar sina pengar och blir oberoende.
Kontrollen är fullständig.
Dom behöver bara höja räntan och stänga av elen.
POFF!

Men mig lurar dom inte.
Ha Ha Ha Ha Ha!5 kommentarer:

 1. Hej.

  Ved värmer dubbelt, sade mins frus farmor när hon levde.

  Vänta bara så kommer snart skatter och lagar som gör det omöjligt att odla egen mat utan att antingen vara kriminell eller skattad till döds.

  Om jag gör om hela tomten till matodling, så blir vi troligen självförsörjande på potatis och andra rotfrukter - och kål. Mycket, mycket kål blir det...

  Lägg till fruktträd på det, samt svamp och bärplockning. Hönsen som snart anländer icke att förglömma. Kanske får t o m, eller ett par getter?

  Så kan vi ju inte ha det, att man kan äta utan att staten håller i skeden.

  Såatte, bondeuppror?

  Jägare, hemvärnare, Lottakårister, och folk med rejäla maskiner finns det ju över hela landet utanför städerna - synd att så många mähän röstar för mer S/m-politik.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. Som det låter kanske jag skulle pensionera mig lägga ut min koja till försäljning. Borde ju kunna köpa Säter med omnejd även efter att banken tagit sitt. Svartabörsförsäljning av ved verkar ju vara framtiden?

  SvaraRadera
 3. Inte E de nån far med eltillgången , Nu ska ju transportstyrelsen se till att det blir mörkt på landsbyggden & i komunernas plånböcker !! då dom tar över gatubelysningen !Å strömmen strömmar till storstäderna (obs lite ironiskt)

  SvaraRadera
 4. En länk till tidigare inlägg Från en snart mörklägd läsare.
  https://www.allehanda.se/kultur/katarina-ostholm-nu-slacks-ljuset-pa-landsbygden-de-fattigaste-kommunerna-ar-forlorarna

  SvaraRadera
 5. Visst är det så, att pappa staten vill ha kontroll över medborgarna. Skattepengar behövs det massor av också, då alla dessa nya invånare kostar "mucho dineros".

  Någon form av uppror kommer nog, men det är förmodligen en bra stund till dess.
  Så länge den vanlige medborgaren kan ta fram chipsskålen, dra ned rullgardinen, och titta på melodifestivalen, så är dom flesta nöjda.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera