Sök inlägg

måndag 5 februari 2018

Den gamla snöslungan


Det är mycket snö i år.
 Och alla klagar .

Det är för dåligt plogat, det plogas för sällan, det plogas vid fel temperatur. Plogbilarna sätter inte ner bladet tillräckligt, plogbilarna har för dåliga maskiner och för dåliga plogblad, och chaufförerna  är lata och dumma i huvudet. Kommunerna är för snåla och har sparat bort snöröjningen.

Kommunledningen och plogbilschauförerna skyller på besvärligt väder. Det går inte att få fina vägar med alla väderomslag hela tiden. Det måste bli spårigt och isigt, det bara är så....Det är kört!

Men i granngården är det inga problem med snöröjningen.
Där finns det en gammal snöslunga ifrån 1942. Han håller gångarna och vägen fin som ett salsgolv åt Kungen. Miljövänlig är han också. Går på snus och kaffe och det blir nästan inga utsläpp heller.


Fast nog är det väl bedrövligt att dom som har kunskapen och kraften att jobba ska vara avpolleterade och gå hemma med pension, istället för att hjälpa till att få landet på fötter. Det finns väl nog med yngre oduglingar som kör det här landet i botten med sin okunskap och lathet. Nej sätt pensionärerna i arbete och låt dom jobba till 85 åtminstone.

DET VAR BÄTTRE FÖRR !!!8 kommentarer:

 1. Herregud .. du låter precis som min man!! :-D

  Och här är det också skottat som ett salsgolv även om snöslungorna är av liite yngre årgång. Eftersom Maken är hel manisk när det gäller varje skottningsbar yta så skottar även jag solidariskt för att få åtminstone lite sällskap på kvällen ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra...Då förlänger ni nog hälsan och livet också.

   Radera
 2. Hej.

  Man skall ploga som jag fått berättat för mig att det kan göras i Ryssland.

  Med motoraggregatet från ett gammalt jet-plan, monterat på en rejält tung lastbil, så att jet-strålen träffar marken i lämplig vinkel framför bilen - "njetski snöski kamratski, dags för afterski!".

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Minns för "några" år sedan i Huddinge.
  Snöiga vintrar.
  En häst, en karl vid tömmarna, och en träplog.
  Inga problem, tydligen.
  Dessutom gick tågen i tid och inte var det ström avbrott.
  Fast det fanns inte internet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog för att det är bra med Internet, men jag väljer nog bort det om jag fick tillbaks ett samhälle som fungerar.

   Radera
 4. Vi har nästan ingen snö. Men förra året hade vi feministisk snöplogning. Det var knepigt. Man plogade framför daghem och äldreboenden men inte gatan dit. Man plogade genom parken men inte vägen till centrum. Och garanterat inte industriområdet innan det var packat och fruset. Även grannkommunen hade feministisk plogning. De plogade cykelvägen genom kommunen. Det fanns en som cyklade hela vintern.
  Så tack för snöbrist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag hörde talas om den feministiska snöplogningen. Men jag anser att dom är helt fel ute. RIKTIG Feministisk snöplogning måste väl ändå vara när kvinnor skottar snö för hand istället för otäcka bullrande miljöförstörande plogbilar körda av män ?

   Radera