Sök inlägg

fredag 12 augusti 2016

Att leva på undantaget.

Så kom det äntligen en grusbil.
I många år har vägföreningen bara hyvlat ner vägen längre och längre ner i jordskorpan,med resultatet att det blivit stenigare och lerigare på vägen hela tiden. Men så i tisdags kom grusbilen och la ett tunt lager grus som förmodligen är borta om en månad.
Trots att chauffören hade blivit varnad så höll han inte nere flaket utan körde av min telefonledning som går över vägen....Samma sak hände för 2 år sen med en grävmaskin som skulle dika vägen...Då tog det 2 veckor innan jag fick tillbaks telefon och bredband,så jag blev inte glad när det nu händer igen kan jag säga.

Vägföreningen anmälde skadan direkt och jag började stålsätta mig för ett liv utan telefon och bredband i 2 veckor....Ja jag har en mobil,med den kan jag SMSa och ringa korta samtal ibland om vinden ligger rätt.Surfa går bara när jag har WI FI via kopparkabeln som ju var avsliten just nu.

Eftersom jag misstror alla myndigheter och företag som har med service av landsbygden att göra så började jag fundera över den där anmälan från vägföreningen...Jag tänkte att jag ringer till kundtjänst på TELIA och kollar om det är anmält och hör när dom tror att det blir fixat.....Jo tjena...Ringa kundtjänst ha ha....jag kom naturligtvis till en telefonsvarare där jag fick flera val...När jag hade gjort alla mina val så började den tala om att jag skulle börja med att dra ur sladden till datorn stoppa i den igen och sedan starta om datorn.mm.
När jag till slut äntligen passerat alla Telias intelligenstester så kopplades jag äntligen till kundtjänst där jag fick veta att det var en väntetid på 35 minuter....Då kopplades mobilen ner.

Eftersom jag har en bror som jobbar åt Telia så ringde jag honom för att få råd...Han berättade att det är SKANOVA som lagar telefontrådar men att dit kan man bara ringa som företagare...Han skulle försöka höra med dom sa han....En stund senare ringer det upp en kille från SKANOVA och frågar mig vad som hänt.Han bekräftar att dom har fått en anmälan om en nedriven ledning men eftersom dom inte vet om ledningen är i bruk så gör dom ingenting...Här repareras ingenting i onödan heller....Jag förklarar att ledningen var i bruk och att jag hemskt gärna såg att dom kom och lagade den....Då säger han att jag måste göra en anmälan till Telia som sedan ska göra en anmälan till SKANOVA....Jag förklarar att det inte är så lätt att komma i kontakt med Telia utan varken telefon eller bredband...Snälla kan ni inte bara komma hit och sätta opp ledningen ? Ta hit en reparatör med stolpskor så kan jag tala om vad han ska göra....Nej tyvärr det går inte.
Tack vare min bror på Telia så lyckas han göra en anmälan via internet så att jag till slut får en bekräftelse på att dom ska laga min ledning...Då har det gått 2 dar och dom lovar komma om 2 veckor.

Eftersom ledningen hänger lite lågt och helt uppenbart blir i vägen för diverse maskiner så har jag frågat om dom kan gräva ner ledningen i marken istället....Nej den ska bort om några år i alla fall får jag till svar.
Det är givetvis inte lönsamt med kopparledningar på landet....Det är överhuvudtaget inte lönsamt att folk envisas med att bo kvar på landet...
Nu för tiden måste nämligen allt vara lönsamt.
Telia hette en gång Televerket och ägdes av folket och var finansierat med våra skatter...Då var service det viktiga och inte lönsamheten...Nu är både Telia och SKANOVA vinstdrivande företag...
Dom skiter fullständigt i om jag har telefon och bredband eller inte.
När koppartrådarna försvinner då rycker dom bara på axlarna  och tycker att jag kan ju flytta till stan ,eller betala 25 tusen för fiber.

Just nu sitter jag i Falun hos älsklingen och har lånat hennes dator och bredband.
Fan också.
 

11 kommentarer:

 1. Hej.

  Jag tror det är tre saker ni på landet (läs: utanför Stockholm, Göteborg och Malmö/Skåne-regionerna) måste göra får att få ändring till stånd:

  1. Sluta betala skatt.
  2. Lös problem som det du beskriver på egen hand, och Gråpär tage regelverken.
  3. Beväpna er både ideologiskt och fysiskt enligt principen 'ingen representation och service - ingen beskattning'.

  Att inbilla sig att politiker i Stockholm bryr sig ett använt sk*thuspapper om några svenskar på landet, det är att vara stark i tron.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Jisses, är det nu någon Stockholmares fel att någon inavlad lastbilschaufför från bonnlandet (kanske en släkting ?)rivit ner kopparkabeln? Riv hela ledningen ända fram till telestationen, sälj kopparn och investera i fungerande anslutning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte arg på lastbilschauffören.Men jag är förbannad på att det inte finns nån service på landet längre.För 20 år sen så hade jag fått ledningen fixad på nån dag.Varför måste allting hela tiden bli sämre ?

   Radera
 3. Fiber är bra skit ända tills någon switch behagar lägga av som det nyss har gjort, man måste vara garderad nu för tiden. Alltså både fiber och mobil + brevduvor och röksignaler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick låna ett mobilt bredband av Telia,som tyvär inte funkar hos mig.Det tar 5 minuter att komma in på en hemsida.
   Jag tycker inte att det är rimligt att jag ska betala 25 tusen för fiber när jag inte vill ha det.Min koppartråd med 8 MB räcker bra åt mig bara jag fick ha den ifred.

   Radera
 4. Jag sa upp mitt 8mb hos telia senast de hade problem här, känns som de har det en gång i månaden, jag tecknade det för att Telia alltid har varit bäst; men de visade sig ju i efterhand att de nu var sämre än nånsin tidigare. Istället blev de mobilt 4G från Telenor, halva priset, och dubbelt så snabbt.

  SvaraRadera
 5. Att SKANOVA inte bara åkte ut och reparerade kabelbrottet, förstår jag till 100%, för då hade dom fått jobba gratis. Ingen kan jobba gratis.
  Har du möjligheter att komma upp själv, så du kommer åt kabeln, för då är det bara att skarva ihop den igen.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Televerket ägde nätet då var det väl ingen som betalade dom för att reparera ledningen.Det var en service som vi betalade skatt för.Vad hände med den servicen ?

   Nu har jag fått veta att när killen från vägföreningen först anmälde ledningsbrottet så gjorde han det till Telia och dom sa att en anmälan redan var gjord...Men dom kollade fel och blandade ihop anmälan med en likadan från 2013,så när min bror 2 dar senare kollade opp saken så var ingen anmälan gjord alls....Min bror som jobbar åt Telia var inte alls förvånad. Han berättade att alla bra supporters dom avancerar rätt snart inom Telia och kvar att sköta supporten blir begåvningsreserven.

   Blir inte SKANOVA förbannade om jag hänger upp deras ledningar. Jag misstänker böter.

   Radera
 6. Hur skall Skanova kunna veta vem som gjort deras arbete? Ifall du inte skvallrar.

  SvaraRadera
 7. Bor man på landet har man aldrig högsta prio, det kan jag intyga. Har tack och lov sluppit större strul med internet i alla fall. Hoppas det löser sig för dig, även om du inte får åtgärda problemet själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det löste sig igår...Nu har jag internet igen :) Nu invänter jag bara inspiration till Blogginlägg.

   Radera