Sök inlägg

söndag 26 juni 2016

Englands Braxskit i EU


Innan Britterna röstade nej till att vara kvar i EU så var det hårt tryck i Svensk media om vilken total katastrof det skulle innebära om Britterna lämnade EU.
Inte bara för Britterna utan även för Sverige och resten av världen.

Svensk media intervjuade kampanjande Engelska politiker från ja sidan...Man intervjuade oroliga engelska medborgare från ja sidan och Svenska oroliga politiker som trodde att Sverige skulle gå under om Britterna röstade nej.

Nu blev det nej.
Och redan har experterna börjat tala om att det nog inte kommer att få så stora konsekvenser att det blev ett Brexit.

Det hela känns väldigt mycket som den Svenska folkomröstningen om Euro 2003. Så gott som alla framstående politiker och experter var för att vi skulle införa Euro i Sverige och målade upp ett skräckscenario av att Sverige skulle bli en bananrepublik helt avskurna från omvärlden om vi sa nej...När sen nejsidan vann så fick vi höra att det var idioterna från landet som röstade nej.
Nu går det knappt att hitta en politiker som vill att vi ska vara med i valutaunionen.

Nu är folk oroliga för hur det ska gå för Sverige när Britterna väljer att gå ur EU....Vad jag tycker är konstigt det är att inte fler är oroliga för hur det ska gå för Sverige om vi inte går ur EU.
Vad har EU gjort för Sverige ?

Flera tusen bönder har lagt ner sen EU-medlemskapet och nu lägger en mjölkbonde ner varje dag tack vare EUs jordbrukspolitik. Hade vi stått utanför EU så hade vi inte behövt brytt oss om världsmarknadspriser på mjölk. Vi hade kunnat ge bönderna bra betalt och sedan lagt strafftullar på utländsk mjölk så hade allt varit frid och fröjd.

Vi hade sluppit alla vapen och all knark som väller in genom våra öppna gränser tack vare EUs frihandelsavtal.Och en handgranat hade inte kostat mindre än en glass ,i Malmö.

Vi hade också sluppit alla tiggare från Rumänien och Bulgarien om vi inte varit med i EU. 

Vi hade också sluppit den idiotiska Tysklandstrafiken med lastbilar och släpvagnar som fylls med öl som sedan säljs till minderåriga Svenska ungdomar.

Kommuner och landsting hade kunnat upphandla mat ifrån närproducerande bönder utan att behöva välja en billigare producent i från Irland eller Tyskland.

Ja det finns massor med saker som hade varit mycket bättre för Sverige om vi inte varit med i EU...Jag hoppas verkligen att Englands utträde ur EU får fler länder att göra samma sak.

Jag har en grundprincip .
När alliansen och Sossarna är eniga om nånting då är det inte bra för mig,
Och förmodligen inte för Sverige heller.


England efter Brexit.

8 kommentarer:

 1. Instämmer till fullo. Hoppas fler länder följer efter och lämnar det korrupta EU. //tompas11

  SvaraRadera
 2. Instämmer också. Röstade Nej till EU och Euron, och skulle göra samma sak idag, utan tvekan.
  Jag är för ett samarbete över gränserna i olika stora frågor, vilket jag tror att i princip alla andra också tycker. Men detta EU, är någonting helt annat.
  SWEXIT = Ja!!!

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med Skogåsbon. Ett samarbete över gränserna är jag helt för, men EU är inte bra för Sverige.

   Radera
 3. Nu har ju inte GB gått ur EU ännu.

  Inte har Sverige avvecklar kärnkraften ännu heller. Hur röstade ni där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag hörde att Engelska politiker försöker köra över folkets vilja och stanna kvar i EU.

   Kärnkraftsomröstningen var ju en kupp från Sossarna. Det fanns en linje 1. som ville ha kvar kärnkraften. sen fanns det en linje 3. som ville avveckla kärnkraften,och sen hittade sossarna på en linje 2. som gick ut på att politikerna för göra som dom vill. Den linjen vann och där står vi än....För övrigt var jag för ung för att rösta i kärnkraftsomröstningen,men jag höll på linje 3 som 15 åring :)

   Radera
  2. I kärnkraftsfrågan, så röstade jag på alternativ 1, och skulle göra detsamma idag.
   All energi som skall utvinnas har nackdelar, men ju mer kärnkraften används, ju mer lär man sig om den, och dess avfall.
   Läste för ett antal år sedan, hur dom kommit på hur dom skulle kunna korta ner tiden betydligt på kärnavfallets radioaktivitet.

   Mvh Skogåsbon

   Radera
 4. Å nu är England inte med i fotbollstävlingen EM längre heller. Det går inte så bra för öborna längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch.. Dom har alltid varit överskattade i fotboll.

   Radera