Sök inlägg

måndag 20 juni 2016

Att byta en tvärbalk


 En kompis hotade med att köra sin Volvo 244 på skroten
 om inte jag tog över den.

Jag har 6 renoveringsobjekt.
3 som väntar på renovering och 3 som jag åker med.
Nu har jag alltå 1 till. 
Jag tänkte att om jag fixar besiktnings 2orna på nyförvärvet så kan jag åka i den medans jag fixar rosten på min gamla 245a...Så i dag beslöt jag att byta en tvärbalk som var rostig...Jag hade redan bockat till en ny balk för flera dar sen, så det var bara att skrida till verket....Måste passa på när det är bra väder för jag mekar utomhus numera.
Jag har en verkstad med plats åt 5 bilar men där är det fullt.
3 platser är mina gamla renoveringsobjekt...Sen har grabben en bil där också,och nu har han min dotters köksluckor där också som han håller på att lacka..Så jag får vara utomhus på grusplanen.

Nå väl, på väg ut kom jag på att jag måste kolla in i växthuset.Där hade dom första tomaterna av sorten Black from Tula  mognat. Då vart jag ju tvungen att hämta kamerat och uppdatera min Tomatblogg...
Sen fastnar jag vid datorn en halvtimme.

Ut till Volvon igen...Nu lyckas jag kapa ett hål i golvet i alla fall 
och passa in lite ny golvplåt.
Då kommer jag på att jag glömde vattna växthuset.

Jag blir kvar i växthuset i en halvtimme...Det ska tjyvas tomatplantor och knytas opp grenar.
Åter till Volvon så upptäcker jag att jag måste bocka till en liten plåt mellan balken och tröskellådan...Då går jag in till grannen och lånar hans kantbock.Sen hamnar jag i hans pergula och snackar skit i en timme.

Sen upptäcker jag att posten har kommit.
Får ett konstigt brev i från VIASAT som skriver att deras e-faktura är fel och att jag ska få en pappersfaktura som jag ska betala istället...Jag blir jävligt misstänksam med tanke på min identitetskapning för ett par år sen samt kortbedrägeriet för ett par veckor sen....Nu törs jag snart varken betala räkningar eller låta bli....Loggar in på internetbanken men ser inget konstigt...Beslutar att avvakta till deras påstådda pappersfaktura kommer.

Tillbaks till volvon inser jag hur trångt,obekvämt och skitigt det är att ligga ute på gruset under en biljävel,speciellt när man är hungrig....Alltså går jag in och äter...När jag ätit och är på väg ut kommer jag på att blomrabatten nog också behöver lite vatten.

Sen lyckas jag slipa och passa in lite plåtar och tvärbalken på Volvon.Bökigt och besvärligt och ingenting ser jag med svetshjälmen på.
 Jag river eld på motorsågen istället och kapar ner några små rönnar som tydligen skymmer morgonsolen om man ska äta frukost på verandan enligt älsklingen.
Sen går jag tillbaks till Volvon och svetsar klart.
Det tog en hel dag att byta tvärbalk...Jag vill minnas att det gick mycket snabbare på 90-talet.

Så här blev resultatet..
Hä få Duga.
12 kommentarer:

 1. ACK JA, ALLTFÖR MÅNGA TIMMAR AV SITT LIV HAR MAN SVETSAT BILPLÅT.

  SvaraRadera
 2. Man ska aldrig säga aldrig men det är inte så mycket plåt på motorcyklar.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag ser att du hade lite funderingar kring meddelandet om din e-faktura från oss som var felaktig.

  Jag vill bara informera dig om att den information du uppgav låter helt korrekt och vi har även skickat ut ett meddelande gällande detta till våra kunder. Flera har just denna månad haft problem med sin e-faktura och därför har vi skickat ut pappersfakturor till de som kan ha drabbats. Du kommer få hem en pappersfaktura inom kort.

  Jag förstår att man lätt blir misstänksam när meddelanden som dessa skickas ut men du behöver inte oroa dig i det här fallet.

  Om du har någon annan fundering gällande det här eller något annat med ditt abonnemang är du mycket välkommen att återkomma till oss på https://www.facebook.com/viasatsverige/.

  Mvh Greta
  Viasat Kundservice

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för upplysningen. Inte visste jag att ni läser min blogg :)

   Radera
 4. Va fan hänger Viasat här?
  Bitterpitten den där sidobalken du knäckte till vilken plåttjocklek körde du med? //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte det lite klent? Godkänner besiktningen så tunn plåt i en balk? 1mm plåt brukar jag ha till rep av golv. Balkar minst 2mm gärna 3mm. //tompas11

   Radera
  2. Köpbalkar är inte i grövre plåt än 1mm , och det är ju inget problem.

   Radera
  3. Det är inte mer än 1 mm i originalbalken.3 mm det är det inte ens i pallbockarna.Det går ju varken att klippa eller bocka dom.I ramen på min cheva pickup och på Fairlanen är det ca 2 mm.

   Radera
  4. Mina pallbockar är tillverkade i 3mm plåt och de är inte hemmatillverkade. Visst går det att tillverka balkar i grövre material, är ju bara att skära ut dem med plasmaskäraren... ;) //tompas11

   Radera
 5. Tänk vad mycket du extra du fick gjort, genom att du "bara" skulle byta en tvärbalk.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera