Sök inlägg

söndag 29 november 2015

Onödiga Robotar

Årets julklapp är Robotdammsugaren.

Både reklamen och vanligt folk är lyriska över denna robot,och jag fattar ingenting.....Om den städade och flyttade grejor så vore det ju förståeligt,men det gör den inte....Jag måste själv flytta alla småsaker som fyller golvet.Tomflaskor,vedkorgar,kattleksaker,kassar och skor.
Sen kan Roboten pysa runt och samla damm....Det lilla som är kvar att göra till Roboten ,det kan jag ju lika gärna göra själv....Inte är dom stora heller. Jag skulle nog bli tvungen att byta påsen en gång i kvarten hos mig...Eller ska man kanske dammsuga först innan man släpper loss Roboten ?

Folk tänker så konstigt nu för tiden...Eller har folk sterila hem med stora rena golvytor utan prylar ?Det är lite samma sak med Robotgräsklipparen....Den funkar bara om gräsmattan är jämn och fin och utan en massa grejor som klipparen kan köra på....Sen kan den bara klippa om gräset är kort....Den ska alltså åka runt och klippa hela tiden för ett optimalt resultat....Då ska man alltså ha en gräsmatta utan saker hela sommaren...Vad ska man ha en gräsmatta till då ? Att ha Roboten på ?

Jag minns när barna var små och jag skulle klippa gräsmattan....Det brukade ta en halvtimme ,att så att säga frilägga ytorna,innan jag kunde börja klippa.
Det var trehjulingar,trampbilar ,bollar,spadar,stövlar,uppblåsbar pool,kaninburar,trädgrenar och pinnar varje gång...Om jag hade haft en Robotgräsklippare då,då skulle jag ju varit tvungen att ha barna inlåsta,eller så hade roboten fått spatt.


En annan sak som jag inte heller förstår hur folk tänker kring,det är det här med ved....Jag kapar och klyver min ved själv(med hydraulisk klyv) Oftast tar jag ner träden själv också men ibland har jag köpt på 3 meterslängder....Det går ganska fort att kapa och klyva medan staplingen tar en väldig massa tid och är väldigt tråkigt.....Men då säger folk att det är så tråkigt att hålla på med ved så dom köper färdig klyven ved....Men den ska ju staplas den med...Då har dom ju det värsta jobbet kvar....Dessutom blir det skitdyrt för när du staplat t.e.x. 10 kubik färdigklyven ved så blir det bara 6 kubik staplat...Dubbelt lurad alltså.

Så nu undrar jag..När kommer det en vedstaplingsRobot ?

10 kommentarer:

 1. Vi har robotdammsugare, men fram tills loftet blev färdigt har vi aldrig använt dem. Just av de skäl som du redan fastslagit. Men på loftet funkar den utmärkt, för där har jag väldigt lite möbler och rena ytor. Samt att jag slipper släpa upp den vanliga dammsugaren ända dit. Det är nog den enda platsen som jag haft nytta av den hittills :)
  Jag har ett betydligt värre problem och det är de stora fönsterrutorna. Det har tydligen kommit någon form av "robotfönsterputsare" nu, men jag misstänker att de är lika lite till hjälp som robotgräsklipparen och robotdammsugaren, så jag ska grunna ut ett sätt att enkelt putsa de stora rutorna på. Kanske blir det jag som uppfinner den ultimata lösningen där? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars kan du ju täcka fönstren med gardiner,då slipper du putsa ;)

   Radera
  2. Ja, det var ju också en smart idé ;)

   Radera
 2. Stapla ved är skitjobbigt för ryggen om det ligger på backen. Jag har klippt och kluvit ved förra året men nu har jag inga fler träd att ta ner så jag har köpt färdigkluven blandved av några driftiga skolgrabbar. Staplingen får jag göra själv. /T

  SvaraRadera
 3. Tja, det finns folk med stora sterila golvytor. De bor på hundra kvadrat per person, jobbar med design eller media, och tror inte att det går att vara lycklig i massproducerade lägenheter (för hur ska man då få utlopp för sin personlighet???) Lustigt nog är dessa personers hem mer likriktade än lägenhetshemmen. Alla vill ha samma typ av annorlunda saker, som Willie Crafoord så träffande sjöng.

  I förorten intill den där jag bor anlades för fem år sedan en ny gräddhylla. Rikingar fick betala tokmycket pengar för en pytteliten tomt med "sjöutsikt". Samtliga som köpt tomt anlitade naturligtvis arkitekt för att få ett riktigt personligt hus. Och alla hus utom ett ser precis likadana ut! Vit fasad, platt tak, jättestora glasfönster som går runt knuten, en sån där altan som går runt hela husets omkrets på andra våningen (så att andra våningen blir betydligt mindre än första)... Varenda gång jag tänker på eländet måste jag skratta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klockren analys :) Har du nån blogg ? Om inte så är det nog dags nu. Jag vill ha mer.

   Radera
  2. Ååh, man tackar och bockar! Jag har tyvärr inte orkat blogga på ett par år. Kanske börjar igen nån gång ifall andan faller på.

   Radera
 4. Robot behövs inte, har långhårig hund som samlar i pälsen. Har dock inte lyckats hitta ett bra sätt att "tömma dammvippan", skickar man ut den så hämtar en in lika mycket som den tar ut...

  För övrigt är golvet så fullt att dammsugare knappt har rum i hallen...

  Har nu övergått till Coway luftrenare som är godkänd av Astma och Allergiförbundet. Vem ska byta filter?

  SvaraRadera
 5. http://www.tecknar-olle.se/wp-content/uploads/2015/11/Årets-julklapp.jpg

  Beror på vilken sorts robot det är.

  SvaraRadera