Sök inlägg

tisdag 14 juli 2015

Sverige bäst i världen

När jag gick i skolan som barn fick jag lära mig att Sverige var världens bästa land.
Vi hade bäst demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter.
Bostäder och jobb åt alla.
sjukvård ,tandvård och åldringsvård åt alla.
Blev vi sjuka så blev vi sjukskrivna.
Var vi arbetslösa så fick vi hjälp på arbetsförmedlingen.
Rättssäkerheten kunde vi låta på till 100%

Nu för tiden vet man inte om man är sjukskriven eller inte,försäkringskassar har egna läkare som underkänner andra läkares läkarintyg så att försäkringskassan ska spara pengar.Jag har själv sett hårresande exempel på patienter inom rättspsykiatrin som inte längre får nån ersättning från försäkringskassan med motiveringen att dom är tillräckligt friska för att kunna arbeta. Att dom sitter inlåsta dömda för brott verkar inte vara något hinder.

Patienten ifråga måste då vända sig till det sociala,där gäller djungelns lag och alla kommuner har olika regler.Patienten vet sällan om dom får nån ersättning eller hur mycket,ibland visar sig ersättningen bara vara ett lån som ska betalas tillbaka.När patienten inte kan betala sina skulder och vårdavgiften i tid så ramlar det in nya räkningar från kronofogden.Patienten blir en spelbricka mellan olika myndigheter...Till vilken nytta då ?  Alla myndigheter har väl till uppgift att spara pengar och det enklaste sättet är väl att lasta över kostnaden på nån annan..Och så får ju papperskvarnarna mala, det är ju viktigt.

Arbetsförmedlingen har bara namnet kvar sen fornstora dar.Nu mer bedriver Arbetsförmedlingen endast kontrollverksamhet. Arbetsförmedlarens uppgift begränsar sig till att registrera och kontrollera alla arbetssökande.Nån arbetsförmedling i ordets rätta bemärkelse är det överhuvudtaget inte tal om utan den arbetslöse ska själv slåss med 400 000 andra om platsbankens 40 000 jobb.

Sjukvården är det inte heller mycket kvar av från Sveriges storhetstid. Vårdcentraler är underbemannade och vårdcentraler läggs ned på landet. I storstäderna konkurrerar dom ut varann istället....Landstingen har inte råd med dyra mediciner längre utan Prioriterar bort människoliv

Till skillnad från andra länder i Europa Saknar Sverige kontroll för läkares kompetens. Många dör av att Läkare gör fel men ingen kontrollerar Läkaren.


Hur är det då med dom mänskliga rättigheterna i Sverige ?
Medan Sverige kritiserar andra länder för att förtrycka och särbehandla sina medborgare så gör vi lika dant här.Våran urbefolkning Samerna förtrycks av staten  och nu ger Staten bort Samernas naturtillgångar till utländska gruvbolag för Gruvexploatering.

FNs tortyrkommiteé kritiserar Sverige för brott mot mänskliga rättigheter. T.e.x att barn tillåts sitta häktade alldeles för länge.


Att rättssäkerheten i Sverige har havererat det visar ju fallet Thomas Quick tydligt.
Media och rättsväsendet brukar förfasa sig över rättssäkerheten i andra länder när nån stackars Svensk knarklangare eller pedofil torskar i utlandet...Ska dom få en rättvis rättegång ? troligen inte  o.s.v. Men efter Quickfallet så är det Sverige som blir utskrattade i hela världen för vår undermåliga rättssäkerhet.
Kvinnor dödas av sina Män varje år trots att männen har besöksförbud och oftast är dömda förut för misshandel mot samma kvinna. Att såna män överhuvudtaget får komma ut i det fria är illa nog,och att dom får strafftidsrabatt är fan i mej rättsröta.

Sen låter vi Utländska krigsförbrytare gå fria i Sverige .Det är inte mycket till rättsstat.

Det finns 55 platser som är laglöst land i Sverige där Polisen gett upp att upprätthålla lag och ordning.
Anmäler en vanlig hederlig medborgare en stöld ,inbrott eller identitetskapning så kommer det ett brev på posten redan nästa dag att brottet inte går att utreda.
Den enda polisverksamhet som fungerar ordentligt är trafikpolisen. Där går det mycket bra att utreda brott.

Att terrorister är ett stort hot mot demokratin i världen det tycks helt ha gått Sverige förbi. Åtminstone om man ska se till flygsäkerheten.Sveriges flygsäkerhet är sämst i EU. I andra länder får flygbolagen och Polisen ut listor på misstänkta personer,men inte i Sverige....Själv reagerade jag på säkerheten när jag flög till Prag tidigare i år. I Prag pep metalldetektorn och man gick igenom mitt bagage. Men på Arlanda hände ingenting. Varken på ditresan eller hem.

Jag vet inte om det bara var propaganda och ljug som som jag fick lära mig i skolan när jag var liten?
Förmodligen var Sveriges förträfflighet överdriven redan då...Men så här dåligt har det fan aldrig varit förut. Och då har jag inte ens nämnt massarbetslösheten,bostadsbristen,urbaniseringen och den totalhavererade integrationen av invandrare.
Eller att politikerna slutat prata om såna här saker och istället väljer att prata om mobiler i skolorna,straffskatt på kött, inkvoterade kvinnor i bankstyrelser och pappamånader.
Dessutom har oppositionen lämnat Walk over och ingen tycks vilja ta nåt ansvar för landet längre.
5 kommentarer:

 1. Men sommarvädret är ju sig likt i alla fall, motvind och regn i hela landet.

  SvaraRadera
 2. Så jävla sant. Jag läste nånstans att man har svårt att få läkarvård i Grekland, då det saknas pengar, låter det bekant?

  SvaraRadera
 3. OK. Mycket av det Du beskriver är ju åt helvete. Men om vi nu inte är världens bästa land, vilket är då världens bästa land? Jag är nyfiken på svaret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga. Jag har inte provat så många andra.

   Radera
 4. Appropå det där med flygsäkerheten. En polare som åkte till USA, kände i sin jacka någonting hårt, detta efetr att han kommit dit, och skulle flyga inrikes. Han hade glömt ett blad till en mattkniv i en av jackfickorna! Den hade dom inte märkt på Arlands incheckning. Han slängde den i en papperskorg, riktigt jävla iriterad, och lite spak. Den hade kunnat sätta honom i mycket trassel.

  Mvh Skogåsbo

  SvaraRadera