Sök inlägg

måndag 20 juli 2015

AC/DC På Friends arena

Om nån undrar varför AC/DC är världens bästa rockband så ska jag förklara.
Veva ner bilrutan ut med armbågen och sätt på nån av AC/DCs hits på stereon.
Plötsligt känner du dig cool och oövervinnerlig.
Rena raka hårda rockriff som sitter som järnspett i betongväggen.
Det är arbetarmusik som är som gjord för att hugga ved till,gräva diken,såga timmer, mocka skit eller byta bakaxel på en traktor, till.
AC/DC är enkla grabbar utan glitter,lyx och divalater....Bandmedlemmarna har bara jeans och T-shirt utom Angus förstås som har Engelsk skoluniform...Ja i början av spelningarna vill säga..Sen åker allt av utom kortbrallorna.
AC/DC är så stilbildande att när andra band lyckas få till ett riktigt bra gitarr-riff,
då kan du ge dig fan på att AC/DC redan har använt det.

Iaf. Så tänkte jag passa på att se gubbarna innan dom blir för gamla och lägger av....Så därför åkte jag till Friends arena igår......Ingen borde spela på Friends arena överhuvudtaget eftersom ljudet är helt kasst där...Men LIVE NATION skiter väl i det.... Dom vet att folk köper biljetter iaf....Så jag fick stå ut med pissigt skitljud i går....Bortsett från det så var allting kanon.
Så här såg dom ut från min sittplats.

Angus var fenomenal. Han gick in hårt och bara ökade tempot....Svetten sprutade om honom och kläderna åkte av ett plagg i taget tills han bara hade skor och shorts på sig....Brösten hängde och droppade svett och det stripiga håret avslöjade mer och mer av flinten ju svettigare det blev.
Gitarren var som en kroppsdel på honom när han snurrade runt på rygg på golvet eller sprang runt och gjorde duckwalk ständigt solande på gitarren.
Han var så läcker!
För alla AC/DC fans kommer här en tävling.
Gissa låtarna:
Nr 1


nr 2


nr 3

Kvällen avslutades med brakande kanoner.
Där innan var det Highway to hell med brinnande helvete på film och på scen. Säkert en tredjedel av publiken hade blinkande röda djävulshorn på huvudena. Mycket effektfullt.

Jag hade iaf hellre sett dom på folkparksturnén dom gjorde med JIGS 1976
När dom avslutade varje spelning med att alla i bandet drog ner brallorna och moonade inför den buande publiken som ingenting förstod.

4 kommentarer:

  1. Highway to hell är väl den väg som Sverige slagit in på tycks det. //tompas11

    SvaraRadera
  2. NR 1 Thunderstruck, NR 2 Hells Bells, NR 3 For those about to rock ;)

    SvaraRadera